Prowadzący pojazdy KMK

- Bilety, działalność Miejskich Jednostek, pozostałe tematy związane z krakowską komunikacją miejską
MichalTyniec
Ekspert
Polubił: 7 razy
Otrzymał  polubienie: 12 razy

Re: Prowadzący pojazdy KMK

Post autor: MichalTyniec » dzisiaj, 20:07

Jamnik pisze: dzisiaj, 20:02 DA151 na 203 przez 5h bez żadnej przerwy jeździło.
No to też mu się należą duże podziękowania, bo przeważnie wygląda to tak, że przez opóźnienia kurs wylatuje i wchodzicie na kolejny swój kurs💪. Słusznie przerwa się należy, a tu jeżdżą na okrągło i nie patrzą na to.

Awatar użytkownika
yosujiro
Ekspert
Polubił: 1 raz
Otrzymał  polubienie: 195 razy

Post autor: yosujiro » dzisiaj, 20:22

Czyli istnieje duże prawdopodobieństwo, że naruszyli tego dnia przepisy dotyczące czasu pracy kierowcy. Ja nie wiem czy powinno się głośno chwalić za takie rzeczy. Żeby później ktoś nie miał przez to problemów...

MichalTyniec
Ekspert
Polubił: 7 razy
Otrzymał  polubienie: 12 razy

Post autor: MichalTyniec » dzisiaj, 21:39

yosujiro pisze: dzisiaj, 20:22 Czyli istnieje duże prawdopodobieństwo, że naruszyli tego dnia przepisy dotyczące czasu pracy kierowcy. Ja nie wiem czy powinno się głośno chwalić za takie rzeczy. Żeby później ktoś nie miał przez to problemów...
Nie wiem, jak to wygląda od środka jak to się mówi, czy kierowca dostaje rekompensatę za to. Na pewno z dyspozytorem musieli się łączyć na każdym kursie przy tak dużych opóźnieniach i jakieś decyzję podjęli, na pewno z korzyścią dla pasażerów, niż jak to przeważnie wygląda, że na wieczór wypada kurs a kierowcy mają półtorej godziny przerwy do następnego swojego kursu i tyle samo czasu pasażerowie zostają na lodzie.

Jamnik
Ekspert
Polubił: 1 raz
Otrzymał  polubienie: 1 raz

Post autor: Jamnik » dzisiaj, 21:41

yosujiro pisze: dzisiaj, 20:22 Czyli istnieje duże prawdopodobieństwo, że naruszyli tego dnia przepisy dotyczące czasu pracy kierowcy. Ja nie wiem czy powinno się głośno chwalić za takie rzeczy. Żeby później ktoś nie miał przez to problemów...
Wymagana przerwa podczas pracy to 15 min.

ODPOWIEDZ