Która jednak się nie przekłada na liczbę mieszkańców...
Dodatkowo w Karniowicach jest taki przybytek jak Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, czy nie generuje on przypadkiem jakichś potoków?
Tak, racja, z racji niewielkiej ilości czasu czytałem ten temat bardzo pobieżnie, widać zbyt bardzo.Kaszmir pisze: 06 sie 2022, 19:30 Autobus do Bochenka nie jest "planowany i coraz bliższy realizacji" tylko sprawa ze strony urzędów umarła właściwie na czas nieokreślony - poczytaj sobie posty Roberta w temacie o Piaskach.
Dokładnie o to mi chodziło - brak infrastruktury dla sensownej trasy dla autobusu.Kaszmir pisze: 06 sie 2022, 19:30 Linia do Żabińca odpadła przede wszystkim przez zakorkowanie osiedla które przełożyło się na to, że byłaby ona nieopłacalna czasowo.
No przecież dokładnie napisałem "był planowany"...Kaszmir pisze: 06 sie 2022, 19:30 Podobnie kwestia autobusu do Wizjonerów/Tetmajera. Sprawa odłożona na czas nieokreślony, jeśli w ogóle jeszcze aktualna. Tam też wyszło, że zasadniczo połączenie będzie mieć niską opłacalność czasową.
Zacytuję post, na który odpowiadałeś.Kaszmir pisze: 06 sie 2022, 19:30 Dokładnie. Dziwne, że Zieleńczaninowi nie zajął się różnicami komunikacyjnymi, jakie wprowadził w Zielonkach "337". Nieraz naprawdę olbrzymimi...
I to podtrzymuję. Przy czym strzelam, że problemem we wzmocnieniu "267" jest finansowanie ze strony Skały, a "280" obsługując jako jedyna linia raptem jeden przystanek w Bibicach, cztery w Owczarach i jeden w Garliczce nie jest priorytetem. Osobiście uważam, że niegłupim pomysłem byłoby wydłużenie "227" do Owczar z Górnej Wsi i wydłużenie "287"/"247" do Bolenia przez Na Czekaj w Bibicach kosztem istnienia "280" (może warto to zaproponować gminie?).Zieleńczanin pisze: 06 sie 2022, 12:57 Oczywiście zgadzam się, że te miejscowości powinny dostać lepszą ofertę.