https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Raczej pasażerowie z Podgórza wracający na Maki, którzy do tej pory mieli 11tkę na tejże trasie - no ale 11tka musi wozić wieczorami po kilka osób przez Kurdwanów
W jakimś stopniu na pewno, jednak nie jest to wg mnie większość. Przejechałem się wczoraj "17" o 18:57 z Politechniki. Najwięcej osób wsiadło na Dw. Gł. Tunel oraz R. Grzegórzeckim. Za nimi, też z niezłym wynikiem, były Politechnika i Korona. Na reszcie przystanków wsiadało mniej.
"11" ma duże napełnienia w ciągu dnia i potwierdzają to tak miłośnicy, jak i urzędnicy. A że wieczorami jeździ pusta? Skoro jest to linia głównie dla pracowników oraz studentów, to trudno oczekiwać innego wyniku. Zresztą wg mnie spora część linii omijających centrum jeździ wieczorami pusta. "11" przez Podgórze SKA też wieczorami nie miała dużych zapełnień.
Ilekroć widziałem "11" w weekendy w rejonie Ruczaju to zastanowiłbym się, czy jest sens utrzymywania tej relacji w tych dniach. Lepiej już by pasowało moim zdaniem te kursy dać na "24" ale to już jest dyskusja na inny wątek. Gdyby była relacja Nowosądecka - Wielicka to wtedy całotygodniowa linia Maki - Bieżanów byłaby wskazana.Kaszmir pisze: ↑03 mar 2023, 11:17 Do przemyślenia, czy "11" jest potrzeba w niedziele, ew. w soboty. Może lepiej byłoby przenieść te kursy na uczynienie "6" pełnowymiarową cały tydzień. Acz to i tak trudny temat, bo "11" nie ma oczywistego zamiennika - trzeba jechać z dwoma przesiadkami, albo z jedną lecz inną trasą.
"11" jest potrzebna w weekend, jeżdżę po 15 i jest dość spore napełnienie.Kaszmir pisze: ↑03 mar 2023, 11:17 Do przemyślenia, czy "11" jest potrzeba w niedziele, ew. w soboty. Może lepiej byłoby przenieść te kursy na uczynienie "6" pełnowymiarową cały tydzień. Acz to i tak trudny temat, bo "11" nie ma oczywistego zamiennika - trzeba jechać z dwoma przesiadkami, albo z jedną lecz inną trasą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości