Zgadza się. Oni robią tylko przejazd przez torowisko, dlatego jest jedynie zakaz skrętu w lewo. Prawo normalnie będzie można jechać.
Nowa Huta
- michal49944
- Specjalista
Re: Nowa Huta
Zaznaczony jest cały fragment jako wyłączony. Może jednak przy okazji zrobią?
Nie ma takich planów.
Przecież całe torowisko w Al. Solidarności będzie zrobione. Nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
Ulica też jest fragmentami remontowana z nowym asfaltem i krawężnikami oraz chodnikami.
No co Ty nie powiesz... Kolega jasno dał do zrozumienia, że chodzi mu o remont Alei Przyjaźni, która na mapce jest zaznaczona jako zamknięta. A tam nie będą robić.
Jasno nie dał do zrozumienia. Zresztą komunikat jest o Al. Solidarności.yosujiro pisze: 10 paź 2024, 13:36 No co Ty nie powiesz... Kolega jasno dał do zrozumienia, że chodzi mu o remont Alei Przyjaźni, która na mapce jest zaznaczona jako zamknięta. A tam nie będą robić.
Poza tym od kiedy przejazd przez torowisko jest w Al. Przyjaźni?
Ty to zawsze musisz uważać, że jesteś najmądrzejszy? Już najprędzej Kierman może napominać w tym wypadku, że mu nie odpowiedziałem na to co chciał...
Na mapce jest zaznaczone, że aleja Przyjaźni jest wyłączona z ruchu, wystarczy popatrzeć. Więc od razu jest jasne, że pytanie jest właśnie o tamto miejsce... A właśnie na jej wylocie będzie robiony przejazd tramwajowy... Ale nic więcej.Kierman pisze:Zaznaczony jest cały fragment jako wyłączony. Może jednak przy okazji zrobią?
Przejazd tramwajowy jest w Al. Solidarności a nie na wylocie Al. Przyjaźni. Pisanie Tobie i tłumaczenie rzeczywistości to typowe "rzucanie grochem o ścianę". Więc nie wmawiaj mi, że jestem najmądrzejszy. Bo wygląda na to, że to Ty chcesz nim być. Ale jakoś to ci dziwnie wychodzi.yosujiro pisze: 10 paź 2024, 14:43 Ty to zawsze musisz uważać, że jesteś najmądrzejszy? Już najprędzej Kierman może napominać w tym wypadku, że mu nie odpowiedziałem na to co chciał...Na mapce jest zaznaczone, że aleja Przyjaźni jest wyłączona z ruchu, wystarczy popatrzeć. Więc od razu jest jasne, że pytanie jest właśnie o tamto miejsce... A właśnie na jej wylocie będzie robiony przejazd tramwajowy... Ale nic więcej.
A już wmawianie, że nic oprócz przejazdów nie będzie zrobione to kłamstwo jakich mało. Zanim wjedziesz na przejaz przez torowisko musisz przejechać przez kilka pasów jezdni Al. Solidarności które są bliżej (nawet tego Twojego wylotu) Al. Przyjaźni które w ostatnich miesiąch zostały wyremontowane razem z chodnikami, krawężnikami. Tyle w temacie.
Błądź dalej i staraj się dalej mi coś wmawiać. Może Ci się uda.
Pozwolę się wtrącić bo patrzę z niedowierzaniem.
Użytkownik Kierman napisał że:
Kierman pisze: 09 paź 2024, 18:52 Nareszcie robią tą ulicę. Tam jadąc 20-30km/h miało się wrażenie, że zaraz sufit się zapadnie, bo tak trzęsło
Przyznaję że w Nowej Hucie dawno nie byłem, z miesiąc temu przy nagrywkach zamykanego torowiska. Natomiast pierwsze co mi się wtedy rzuciło w oczy to że jezdnia Alei Solidarności między Bulwarową a Placem Centralnym jest gładka jak stół. Jest to zasługa niedawno przeprowadzonego remontu nakładkowego: https://zdmk.krakow.pl/nasze-dzialania/ ... idarnosci/Kierman pisze: 10 paź 2024, 9:45 Zaznaczony jest cały fragment jako wyłączony. Może jednak przy okazji zrobią?
Czy droga gładka jak stół wymusza "jazdę 20-30 km/h bo ma się wrażenie że zaraz sufit się zapadnie bo tak trzęsie"? Wydaje mi się że nie. Co innego fragment Alei Przyjaźni, na przestrzeni ostatniego roku (Albo dłużej) wiem ze tamże również przeprowadzono prace przy nawierzchni, ale nie na całej długości. I jestem prawie pewien że odcinek między Aleją Róż a Aleją Solidarności jest wciąż w stanie tragicznym.
Druga sprawa, "zaznaczony jest cały fragment jako wyłączony". Na załączonym obrazku akurat jest zaznaczony fragment Alei Przyjaźni i jest zaznaczony cały fragment od Alei Róż do Alei Solidarności, zupełnie przypadkiem pokrywający się z fragmentem którego stan nawierzchni jest poniżej krytyki. Na obrazku mamy też zaznaczoną Aleję Solidarności (Jezdnia południowa), natomiast jest ona zaznaczona nawet nie w połowie. To też sugeruje o której ulicy jest mowa.
Ja z kolei nie rozumiem jak osoba która sama się przyznała że ma braki w zrozumieniu tej konkretnej kwestii, zamiast dążyć do wyjaśnienia sprawy na siłę próbuje udowodnić że to ona wie lepiej co myślą inne osoby. Na dodatek w sposób tak cyniczny że aż kłuje w oczy.
Nie wiem jak inni, ale ja uważam że najprościej się dowiedzieć co kto miał na myśli poprzez zapytanie tej osoby co miała na myśli. Także kolego Kierman, czy mogę Cię prosić o udzielenie odpowiedzi na pytanie o jaką ulicę Tobie chodziło?
Dziękuję, że to napisałeś, bo ja już pisałem post za który pewnie bym dostał ostrzeżenie. Kolega przez swój protekcjonalny styl pisania oraz to, że w połowie swoich postów się myli, jest olewany przez większość forum, nie wiem czemu ja tak samo nie postąpiłem. Im bardziej ktoś myśli, że jest mądry, tym bardziej się myli. Ale może inteligencja przesłania mu wzrok.
Mimo wszystko zobrazuje to na screenie mapki. Na czerwono zaznaczone to co jest wg mapki wyłączone z ruchu i o co moim zdaniem padło pytanie. Na niebiesko co też jest zaznaczone jako wyłączone (pewnie przez zakres prac), ale gładkie jak stół, więc siłą rzeczy pytanie o to byłoby bez sensu.
Mimo wszystko zobrazuje to na screenie mapki. Na czerwono zaznaczone to co jest wg mapki wyłączone z ruchu i o co moim zdaniem padło pytanie. Na niebiesko co też jest zaznaczone jako wyłączone (pewnie przez zakres prac), ale gładkie jak stół, więc siłą rzeczy pytanie o to byłoby bez sensu.
Chodziło mi o zaznaczony czerwiony fragment na mapce powyżej, który jest w tragicznym stanie.
Czyli mamy potwierdzenie że dyskusja dotyczyła fragmentu Alei Przyjaźni. Dziękuję.Kierman pisze: 10 paź 2024, 19:47 Chodziło mi o zaznaczony czerwiony fragment na mapce powyżej, który jest w tragicznym stanie.
Kucyk, czy zechcesz się jakoś do tego odnieść?
W komunikacie mamy wprost podane, że w związku z remontem torowiska na skrzyżowaniu al.Przyjaźni x al.Solidarności także nie sądzę, żeby miała być robiona w tym momencie al.Przyjaźni, a szkoda.
- michal49944
- Specjalista
https://ztp.krakow.pl/kmk/komunikaty/1104-2024Przebudowa torowiska na Al. Solidarności
od 4.11.2024 do 17.11.2024
123, 132, 163, 193, 601
Szanowni Pasażerowie,
uprzejmie informujemy, że w dniach od 04-17.11.2024 r. (poniedziałek-niedziela) w związku z remontem torowiska na skrzyżowaniu Al. Solidarności z ulicami Struga i Orkana zostanie wprowadzona trasa objazdowa dla linii KMK.
Linie 123 i 132:Linie 123, 163 i 193:
- Mistrzejowice/Dworzec Główny Zachód – … – przystanek Os. Zielone 01 – Struga, Rydza-Śmigłego, Al. Róż, Al. Przyjaźni, Al. Solidarności – … – Mały Płaszów P+R/Kombinat;
- linie będą obsługiwały dodatkowo przystanek Aleja Róż 03;
- przystanek Struga 05 (dla linii 123) zostanie bez obsługi.
Linia 601:
- Mały Płaszów P+R/Nowy Bieżanów Południe/Lesisko – … – przystanek Bulwarowa Ogródki Działkowe 01 – Bulwarowa, Al. Solidarności – … – Mistrzejowice/Szpital Rydygiera/Górka Narodowa P+R;
- linie będą obsługiwały dodatkowo przystanek Bulwarowa 01;
- linia 123 będzie obsługiwała przystanek Struga 04;
- przystanki Os. Willowe 04 oraz Struga 08 zostaną bez obsługi.
Rozkłady jazdy zostaną zmienione.
- Zajezdnia Bieńczyce/Zajezdnia Nowa Huta – … – przystanek Kombinat 04 – Al. Solidarności, Bulwarowa – … – Mydlniki Wapiennik P+R;
- linia będzie obsługiwały dodatkowo przystanek Bulwarowa 02;
- przystanek Struga 04 zostanie bez obsługi.
Za utrudnienia przepraszamy!
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/jest- ... 58787.html
Zarząd dróg chce w ramach trwającego remontu torowiska wprowadzić oczekiwaną od dawna zmianę. Chodzi o nowy przystanek tramwajowy w rejonie Zalewu Nowohuckiego.
Zaprojektowaliśmy ten przystanek w obszarze istniejącej nawrotki na styku z ul. Bulwarową(...)ale dopóki nie uzyskamy wszystkich uzgodnień, plan może się jeszcze nie powieść.
ona/jej