Zabierzów, Krzeszowice
Re: Zabierzów, Krzeszowice
W zamian nie ma przesiadki z 268 lub 248 + GZ31/GZ32 ?
-
- Miłośnik
Pozostaje liczyć na to że rozkład ulegnie zmianie i poprawie przy wprowadzaniu docelowego rozkładu 23 kursów na 278, co według zapowiedzi ma nastąpić w IV kwartale, miejmy nadzieję że wtedy te dodatkowe kursy nie będą dodawane np w godzinach nocnych ale w ciągu dnia aby polepszyć mieszańcom dojazd.GoMeZz391 pisze: 19 wrz 2024, 12:50 Ostatni w weekendy i święta, został przesunięty o całe 2 minutyteraz będzie jechał 20:46
![]()
Nie mniej przesunięcie na minus jest z 16:09 na 15:53, a teraz już 15:50...
Jak tak dalej pójdzie to zmuszą człowieka do jazdy swoim samochodem
Cały czas mamy do czynienia z sytuacją, gdzie najlepiej zapełnione kursy zostały przesunięte w mniej atrakcyjne godziny![]()
Patrząc na napełnienia 238 spowodowane pasażerami jadącymi dalej niż Rząska należałoby uruchomić linię 288 na trasie: Bronowice Małe - Leroy Merlin - Zabierzów - Kleszczów jako szczytową 4 kursy rano, 5 popołudniu. Linia podebrałaby pasażerów obecnej 238, którzy dojeżdżają do Zabierzowa, zrobiłoby się luźniej dla mieszkańców Rząski. Natomiast 1/3 kursów linii 218 skrócić do Kleszczowa a może nawet Burowa. 218 poza kilkoma kursami naprawdę wozi powietrze między Kleszczowem a Zabierzowem...
-
- Miłośnik
W Karniowicach na obydwu przystankach pojawiała się tabliczka z numer linii "100", na przystankach nie ma na razie żadnych rozkładów oraz komunikatów, ktoś może kojarzy co to będzie za linia, jakiś prywatny przewoźnik?
-
- Specjalista
W różnych miejscach w Krakowie widziałem takie tabliczki i chyba jest to żart jakiegoś z pasjonatów.dominik920 pisze: 28 wrz 2024, 11:55W Karniowicach na obydwu przystankach pojawiała się tabliczka z numer linii "100", na przystankach nie ma na razie żadnych rozkładów oraz komunikatów, ktoś może kojarzy co to będzie za linia, jakiś prywatny przewoźnik?
Ustawa metropolitarna dla Krakowa szansą na poprawę transportu w aglomeracji.
-
- Miłośnik
Możliwe że tak jest ponieważ nie ma żadnych komunikatów czy rozkładów a nawet gdyby był to jakiś prywatny przewoźnik to myślę że wywiesiłby coś więcej jak same tabliczki i powinna być jakakolwiek informacja o planowanej linii, zrobiłem zdjęcie jak to wygląda na przystanku w Karniowicach.miloszkasperczyk pisze: 28 wrz 2024, 12:24 W różnych miejscach w Krakowie widziałem takie tabliczki i chyba jest to żart jakiegoś z pasjonatów.

Bądźmy szczerzy i nazwijmy to "po imieniu". To nie są pasjonaci. Dla mnie to zwyczajni złodzieje.miloszkasperczyk pisze: 28 wrz 2024, 12:24 W różnych miejscach w Krakowie widziałem takie tabliczki i chyba jest to żart jakiegoś z pasjonatów.

Pasjonaci tak nie robią. Tyle w temacie.

Tabliczka z "100" ma inną czcionkę niż ta, która jest stosowana na krakowskich liniówkach.
Nie wydaje mi się, żeby to złodzieje wieszali te tabliczki z numerkiem 100kucyk pisze: 30 wrz 2024, 11:18 Bądźmy szczerzy i nazwijmy to "po imieniu". To nie są pasjonaci. Dla mnie to zwyczajni złodzieje.![]()
Pasjonaci tak nie robią. Tyle w temacie.![]()

Mnie nie chodzi o fakt wieszania tabliczek. Nazwałem "wprost" fakt znikania tabliczek z przystanków. Tego nie robi "miłośnik KM".Tancin pisze: 01 paź 2024, 12:40 Nie wydaje mi się, żeby to złodzieje wieszali te tabliczki z numerkiem 100![]()

-
- Miłośnik
Zapytałem Urząd Gminy Zabierzów czy coś wiedzą na temat tabliczek z linią 100, w Zabierzowie nic nie wiedzą aby miała być uruchomiona jakakolwiek linia, skonsultowali się również z ZTP oraz gminą Krzeszowice, nikt nic nie wie skąd takie tabliczki pojawiały się na przystankach i na dniach aby tabliczki nie wprowadzały mieszkańców w błąd pracownik gminy usunie z przystanków tabliczki z linią 100.
Jak już mowa o tabliczkach to wymyśliliby liniówki dla swoich GZtek.
Chyba żadna Gmina oprócz Wieliczki nie ma oznaczonych "liniówkami" tras swojej komunikacji. A gmina Iwanowice, to nawet swoich linii gminnych nie ma oznaczonych numeracją. Pewnie to już za duży koszt dla gmin.
Skawina jeszcze oznacza tabliczkami i naklejkami łudząco przypominającymi te MPK.
Busiarz nawet pod banderą linii gminnych zawsze zostanie busiarzem 
https://www.facebook.com/share/p/128wk8o1L9t/

https://www.facebook.com/share/p/128wk8o1L9t/