BOMBARDIER Flexity Classic NGT6
Re: BOMBARDIER Flexity Classic NGT6
Przewody mogą być aluminiowe, co już sporo wagi zdejmuje. Obudowy również są z bardzo trwałych i jednocześnie lekkich kompozytów. Zmienia się też technologia budowy sprężarek, więc obecnie zaproponowane układy, są zapewne dużo lżejsze niż pierwotnie zakładano.
-
- Ekspert
Heh, no tak, może tak być
Warto odnotować, że wszystkie NGT6 z drugiej serii mają już zamontowaną klimatyzację.
W najbliższym czasie rozpocznie się montaż klimy w RP608.
W najbliższym czasie rozpocznie się montaż klimy w RP608.
A panele podsufitowe będą na wzór 2 serii Bombardierów czy pójdą w wersję coś na wzór N8C-NF? Zna ktoś zakres prac/wymiany? Czy tylko nawiercą w tych panelach co są dodatkowe dziury?
-
- Znawca
Jeżeli wzrok mnie nie myli, to RP620 dostał nowe tablice SIP, taki sam zestaw jak np. RP617, RP621-625
Bardzo dobra wiadomość. Ponad 20-letnie zielone tablice są nieczytelne i czym szybciej znikną z NGT6/2, tym lepiej dla pasażerów.anonim_048 pisze: 29 lis 2024, 12:53 Jeżeli wzrok mnie nie myli, to RP620 dostał nowe tablice SIP, taki sam zestaw jak np. RP617, RP621-625
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
Które bombardiery mają zielone wyświetlacze jeszcze?
615,616,618,619.
-
- Znawca
Wychodzi na to, że on również już dostał nowy SIP.
Tak, potwierdzam, dziś go widziałem na linii "11".
Więc zapewne pozostałe również będą wyposażone.