[SU12 Hybrid+SU12 Hybrid+AUTOSAN SANCITY 9LE] 45 autobusów 25+12+8
-
- Pasażer
Re: [SU12 Hybrid+SU12 Hybrid+AUTOSAN SANCITY 9LE] 45 autobusów 25+12+8
Gadałem z kierowcą z Bieńczyc i jeszcze nie ma żadnego nowego solarisa u nich
Przynajmniej jeden jest na 100% w Krakowie. Była mowa, że PB mają je głównie dostać.
-
- Miłośnik
Patrząc na tych kilka zdjęć moim zdaniem też. Nie widać tego dokładnie, ponieważ zdjęcie jest bardziej profilu niż tyłu pojazdu, ale na zdjęciu wewnątrz z widokiem na tył, to okno na końcu wydaje się mieć dość mały prześwit, sugerując zamontowanie szerokiego wyświetlacza w górnej przestrzeni okna.
I teraz pytanie czy to faktycznie wyświetlacz? Moim zdaniem są szanse, bo z tego co pamiętam, na tyle nie miało być pełnego wyświetlacza tylko standardowo pokazujący sam numer linii. Być może MPK jednak zmieniło zdanie co do tylnego wyświetlacza już w trakcie produkcji pojazdów i jakoś go trzeba było zamontować?
W komentarzach pod zdjęciami naszych ktoś wrzucił zdjęcia SU dla Przemyśla i może i u naszych będą takie same tylne wyświetlacze. Ja natomiast nie dostrzegłem świecących poręczy. Odeszli od tego rozwiązania. Ps. Ciekawe jak autosany wyglądać będą po nowemu.
To nie ma wyglądać. Tylko ciągnąć przyczepy rowerowe.yosujiro pisze: 07 gru 2024, 7:17 Znowu haki i rejestracja na klapie, to dopiero paskudnie wygląda. Może i nowe barwy, w których o dziwo wygląda świetnie, ale jakoś nie widać, żeby z tyłu miał być szeroki wyświetlacz... No i zaskakuje dotychczasowy automat biletowy.
To że coś jest praktyczne, wcale nie znaczy że musi być od razu paskudne. Już nawet jakby była pełna listwa dla oświetlenia rejestracji, a nie takie tanie lampki, dużo więcej by to dało pod kątem wizualnym.
To przemyskie malowanie jest całkiem ładne. Takie rodem z PRLArni pisze: 07 gru 2024, 10:18 W komentarzach pod zdjęciami naszych ktoś wrzucił zdjęcia SU dla Przemyśla i może i u naszych będą takie same tylne wyświetlacze. Ja natomiast nie dostrzegłem świecących poręczy. Odeszli od tego rozwiązania. Ps. Ciekawe jak autosany wyglądać będą po nowemu.
Ale nasze też prezentuje się ładnie, na pewno jest praktyczne. A o to chyba chodziło..
I tak i nie. Bo faktycznie można zrobić coś co będzie ładnie wyglądało i byłoby praktyczne, ale przy projektowaniu samochodów użytkowych nikt się nad tym nie... nikt się tym nie ekscytuje. Może jeszcze bardziej dostawczakach, ale ciężarówki i autobusy to są takie gnioty.Arni pisze: 07 gru 2024, 10:18 W komentarzach pod zdjęciami naszych ktoś wrzucił zdjęcia SU dla Przemyśla i może i u naszych będą takie same tylne wyświetlacze. Ja natomiast nie dostrzegłem świecących poręczy. Odeszli od tego rozwiązania. Ps. Ciekawe jak autosany wyglądać będą po nowemu.
Zwróćcie uwagę na to jak odbija się światło od powierzchni lakieru w osobówce a jak w ciężarówce/autobusie. Autobus to jakby od siekiery ciosany, a w osobówce masz płynne przejście.
Podobnie i z hakiem. Osobówki często mają chowany pod zderzak. Tu też by się dało to zrobić, szczególnie że to hak do przyczepek rowerowych a nie do ciągnięcia/holowania autobusów za sobą.
Taki wystający hak z autobusu też jest mniej bezpieczny podczas kolizji
ja się zastanawiam co zrobią z tymi automatami. najpierw będą wymieniać te skrzynie gotówkowe elgeba na nowe mery od ZTP, a ciekawe co zrobią z tymi już nieco nowszymi na kartę. mpk nakupowało tych biletomatów i teraz co. do wyrzucenia? znaczy dobrze że ztp dąży do ujednolicenia systemów i do przejęcia kompetencji w zakresie sprzedaży biletów, natomiast tyle pieniędzy poszło w błoto na biletomaty.yosujiro pisze: 07 gru 2024, 7:17 Znowu haki i rejestracja na klapie, to dopiero paskudnie wygląda. Może i nowe barwy, w których o dziwo wygląda świetnie, ale jakoś nie widać, żeby z tyłu miał być szeroki wyświetlacz... No i zaskakuje dotychczasowy automat biletowy.
Nowe SU będą miały wyświetlacze: duży z tyłu i mały z lewej strony.
Ponoć jakieś już są w Krakowie. Widział ktoś jakieś fotki, poza tymi z fabryki?
-
- Pasażer
W Bieńczycach już są. Wiem to od znajomego kierowcy
Kiedy wyjadą na linie pierwszy raz?
Pierwsze sztuki już mają odbiory na PB.
- Załączniki
-
- IMG_20250121_071536.jpg (120.39 KiB) Przejrzano 204 razy
Z tej perspektywy nawet nie widać, że żal im było niebieskiego na klimatyzatory, które są białe o dziwo na zabudowę hybrydy już mieli niebieską farbę
-
- Pasażer
Wiadomo czy wszystkie trafią na Bieńczyce, czy będzie jakiś inny podział pomiędzy zajezdnie?
Witam Wszystkich na forum
Witam Wszystkich na forum