Robią się poważne korki na Krakowskiej, już tramwaje wystają na Dietla. Spora część kierowców aut cwaniaczy i robi objazd przez Kalwaryjską i takie są efekty.
Stoją teraz: 18, 77, 52, 8, 76, 52, 8. Ruszają się powoli.
12.05.2025
Re: 12.05.2025
Może niektórym się to nie spodobać, ale na zakorkowanych ulicach z torowiskiem tramwajowym należy postawić znaki B-3 (koszt jednego takiego znaku to 72 złote). I tak znaczna część miasta stoi, więc niech chociaż tramwaje w miarę sprawnie się poruszają. Oczywiście szanse na wprowadzenie takiego rozwiązania są znikome i przez najbliższe miesiące prawdopodobnie wszyscy będą się męczyć...Cyjan pisze: 12 maja 2025, 16:03 Robią się poważne korki na Krakowskiej, już tramwaje wystają na Dietla. Spora część kierowców aut cwaniaczy i robi objazd przez Kalwaryjską i takie są efekty.
Stoją teraz: 18, 77, 52, 8, 76, 52, 8. Ruszają się powoli.
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
To jest kwestia polskiej mentalności pt. "Ja wiem lepiej". Zrobił ZDMK mapkę żeby jeździć przez Powstańców Wielkopolskich albo Starowiślną, ale oczywiście nie ma co się pchać na jakieś trasy, tylko ładować na chłopski rozum. Inna sprawa, że google maps i waze też wariuje pewnie i tak puszcza ludzi.
ona/jej
-
- Ekspert
No tak, tylko niestety skończyło się na tej mapce, bo wcześniej była decyzja, żeby jednak ruch na Kalwaryjskiej zostawić jak jest 
I nie za bardzo dziwię się kierowcom, że mogąc przejechać Kalwaryjską, czy Krakowską, i objechać zamknięty most szybciej i krótszą trasą (niestety negatywnie dla KMK), to z takiej opcji korzystają. Tu nie ma nie tylko kija, ale też marchewki.

I nie za bardzo dziwię się kierowcom, że mogąc przejechać Kalwaryjską, czy Krakowską, i objechać zamknięty most szybciej i krótszą trasą (niestety negatywnie dla KMK), to z takiej opcji korzystają. Tu nie ma nie tylko kija, ale też marchewki.
Czy marchewka pt. jezdnia szersza niż dwa pasy nie wystarcza? Nie powinnam narzekać w zasadzie, po tygodniu sprawa się wyklaruje, wczoraj np. na Stradomiu z Orzeszkowej widziałam czekających na tramwaj turystów
.

ona/jej