Niestety, wszystko co wiąże się z brygadami MPK jest objęte "tajemnicą państwową"

Niestety, wszystko co wiąże się z brygadami MPK jest objęte "tajemnicą państwową"
Tu nawet nie chodzi o środowisko miłośników, nierzadko są to "przykazy z góry".pasazer_mobilisu pisze: 07 paź 2020, 11:47Niestety środowisko krakowskich miłośników jest podzielone i nie wszyscy chcą się wszystkim dzielić.
Tak, pisałem do ZTP i odpowiedź brzmiała tak: "Przywrócenie linii 482,132 i 166 planowane jest na początku miesięcy jesiennych. Zależy to również od frekwencji w autobusach". Także wynikałoby z tego że linie 482, 166 i 132 zostaną przywrócone na początku października - ale jak widać wcale tak nie jest. Napisałem do ZTP drugi raz w tej sprawie cytując ich wcześniejszą wypowiedź - zobaczymy co dopiszą. Jeśli coś będę wiedział to napiszę.fkolasa pisze: 07 paź 2020, 16:03 Czy ktoś pisał do ZTP kiedy 139 i 482 zaczną jeździć jak przed pandemią? Obie linie jadą przez Bohomolca i obie pocięte. Czy to nie przesada? Szczerze już wolę 182 i 482 obie w solówkach niż jedno 182 w przegubach. Dzisiaj z Mogilskiego ciasno w 182. To śmieszne 189 można sobie wsadzić. Inna częstotliwość niż 182 i często jeżdżą zderzak w zderzak. Oczywiście 189 puste, 182 tłok.
Rozpiska przydatna, jednak zauważyłem w niej pewne błędy:damian_krk2 pisze: 07 paź 2020, 20:23 A propos brygad mogę udostepnić rozpiskę, która brygada należy do której zajezdni i jaki typ taboru na niej występował w dniu wykonania moich obserwacji.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Szczerze, w tych wszystkich oszczędnościach i cięciach można zauważyć brak logiki ze strony ZTP. Niby zarzekają się, że jest kryzys i przez to część ważnych linii jest pocięta (np. "182"), ale mimo to nie mają problemu, aby marnować pieniądze na wozokilometry linii wożących powietrze. Jeśli tak bardzo potrzebują oszczędności, to chyba lepiej podczas cięć kierować się tym, aby jak najmniej pasażerów ucierpiało. Niestety obecnie widać odwrotną politykę ZTP.damian_krk2 pisze: 07 paź 2020, 20:12Tak, pisałem do ZTP i odpowiedź brzmiała tak: "Przywrócenie linii 482,132 i 166 planowane jest na początku miesięcy jesiennych. Zależy to również od frekwencji w autobusach". Także wynikałoby z tego że linie 482, 166 i 132 zostaną przywrócone na początku października - ale jak widać wcale tak nie jest. Napisałem do ZTP drugi raz w tej sprawie cytując ich wcześniejszą wypowiedź - zobaczymy co dopiszą. Jeśli coś będę wiedział to napiszę.fkolasa pisze: 07 paź 2020, 16:03 Czy ktoś pisał do ZTP kiedy 139 i 482 zaczną jeździć jak przed pandemią? Obie linie jadą przez Bohomolca i obie pocięte. Czy to nie przesada? Szczerze już wolę 182 i 482 obie w solówkach niż jedno 182 w przegubach. Dzisiaj z Mogilskiego ciasno w 182. To śmieszne 189 można sobie wsadzić. Inna częstotliwość niż 182 i często jeżdżą zderzak w zderzak. Oczywiście 189 puste, 182 tłok.
Haha dzięki - już poprawione musiałem popełnić błąd przy przeciąganiu w arkuszu. Jeśli ktoś zauważy brakującą brygadę to byłbym wdzięczny na wiadomość prywatnąBayer2003 pisze: 07 paź 2020, 20:28Rozpiska przydatna, jednak zauważyłem w niej pewne błędy:damian_krk2 pisze: 07 paź 2020, 20:23 A propos brygad mogę udostepnić rozpiskę, która brygada należy do której zajezdni i jaki typ taboru na niej występował w dniu wykonania moich obserwacji.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Przy czym przyznam, że taki Bombardier NGT20 rozwiązałby pewne problemy taborowe.
Ja wpisuję tam wszystko zgodnie z moimi obserwacjami tj. wyświetlacz lub plakietka z brygadą na przodzie pojazdu. Nie wiem czemu ma miejsce taka sytuacja.kucyk pisze: 07 paź 2020, 21:24 Kolego damian_krk2 fajna robota. Niestety również widzę błędy. Przykładowo taka linia "9" ma owszem 9 brygad ale wygląda to tak, że 6 brygad jadących po sobie jest z Huty a 3 kolejne są z Podgórza. Nie wiem dokładnie jakie oznaczenia mają te brygady ale zauważyłem taką kolejność patrząc przez kilka dni na ttss-ie. Pozdrawiam![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości