Moje propozycje zmian po oddaniu linii przez Meissnera i po zakończeniu wszystkich remontów.
jak podano
"52" (wolałbym numer 12, ostatnia okazja aby to uporządkować) Osiedle Piastów Meissnera i dalej jak obecnie do Czerwonych Maków co 7,5 min
"9" Mistrzejowice - Meissnera - i dalej jak obecnie Nowy Bieżanów - co 15 min
"16" Bardosa - Andersa - Mistrzejowice - Meissnera - Lubicz - Basztowa - Salwator co 15 min
"10" Łagiewniki - do Rondo Czyżyńskie jak obecnie - Bieńczycka - Osiedle Piastów co 15 min
"15" Górka Narodowa - Pleszów po obecnej trasie "75" i za nią co 15 min całodzienna
"2" Rakowice - Mały Płaszów obecna trasa "76" co 15 min
"6" Nowy Bieżanów - Rondo Hipokratesa ( obecna trasa linii 9) za 49 - szczytowa
Linie 1, 3, 4, 5, 8, 11, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 50 bez zmian po swoich stałych trasach z przed remontów.
Linie 44, 49 i obecne tymczasowe likwidacja
Tabor zgodnie z filozofią MPK
"1" 7xHL, 9xRP
"2" 6xRF
"3" 8xHY, 6xRY
"4" 7xHG, 2xRG
"5" 4xHK, 2xHL,1xRF
"6" 5xHL, 3xRP
"8" 2xHY, 13xRY
'9" 5xHY, 3xRY
"10" 6xHY, 3xRY
"11" 7xRF
"12" 9xHG, 9xRG
"13" 2xRZ, 13xRP
"14" 9xHY
"15" 5xHW(skład), 5xHY
"16" 5xHL, 3xRP
"17" 2xHL, 5xRP
"18" 9xHY, 8xRY,
"19" 1xHL, 5xRF
"20" 2xHL, 10xRP
"21" 3xHW(solo), 2xHK, 1xHL
"22" 7xHY, 2xRY
"24" 2xHG, 4xRZ(3), 2x RY,
"50" 17xHY, 8xRY
"R" 4xHL, 1xRY, 2xRF
Suma
HG 18/23, RG 11/14
HY 68/80, RY 47/55
HL 30/40, RP 43/50
HK 6/11, RF 21/33
HW(sk) 5/9, RZ(3) 4/8
HW(so) 3/8, RZ(2) 2/3
Wykorzystanie pociągów tramwajowych
258/334
Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
Re: Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
Takie pytanko. Bo planowałbyś skrócić 10-tkę do Łagiewnik. Czy w twoim planie tą lukę zastępowałaby inna linia czy uważasz, że jest to marnowanie wzkm? (pytanie bez urazy, a z ciekawości
).
"Festina lente 106 ad Łagiewniki" ~ Dawid (czyli ja
)
Teraz to już chyba na pewno pozostanie numer "52" skoro tramwaj pojedzie szybciej, bo krótszą trasą i na dodatek pod ziemią
. Zastanawiało mnie zawsze, dlaczego wcześniej zmieniono z "12" na "52" jeżeli to numeracja zarezerwowana dla szybkiego tramwaju, a jego trasa jest w zasadzie standardowa. Jak ktoś zna argumentację, to chętnie się dowiem.
Trasa to średnio będzie krótsza i szybsza niż obecnaDanzon pisze: wczoraj, 21:04 Teraz to już chyba na pewno pozostanie numer "52" skoro tramwaj pojedzie szybciej, bo krótszą trasą i na dodatek pod ziemią. Zastanawiało mnie zawsze, dlaczego wcześniej zmieniono z "12" na "52" jeżeli to numeracja zarezerwowana dla szybkiego tramwaju, a jego trasa jest w zasadzie standardowa. Jak ktoś zna argumentację, to chętnie się dowiem.
Co do numeru: było już wyjaśniane dużo razy - na początku 5x to miał być KST, potem 5x to były linie z f5, teraz to już ani jedno ani drugie, po prostu został numer bez zmian.
scyzor663 pisze: wczoraj, 21:15 Trasa to średnio będzie krótsza i szybsza niż obecna![]()
Co do numeru: było już wyjaśniane dużo razy - na początku 5x to miał być KST, potem 5x to były linie z f5, teraz to już ani jedno ani drugie, po prostu został numer bez zmian.
Dlatego trzeba zlikwidować 52, która jedzie na około. I zrobić nową linię 12, która pojedzie przez krótaszą trasą przez Meissnera.Danzon pisze: wczoraj, 21:04 Teraz to już chyba na pewno pozostanie numer "52" skoro tramwaj pojedzie szybciej, bo krótszą trasą i na dodatek pod ziemią. Zastanawiało mnie zawsze, dlaczego wcześniej zmieniono z "12" na "52" jeżeli to numeracja zarezerwowana dla szybkiego tramwaju, a jego trasa jest w zasadzie standardowa. Jak ktoś zna argumentację, to chętnie się dowiem.
Proszę aby dyskusję o numerze przekierowanej na Meissnera 52 (czy jakkolwiek to nazwiemy) kontynuować w wątku z numeracją linii, gdzie jest jej miejsce.
Pomyliłem "10" Kurdwanów - Piastów miało byćAułrora pisze: wczoraj, 20:42 Takie pytanko. Bo planowałbyś skrócić 10-tkę do Łagiewnik. Czy w twoim planie tą lukę zastępowałaby inna linia czy uważasz, że jest to marnowanie wzkm? (pytanie bez urazy, a z ciekawości).
"Festina lente 106 ad Łagiewniki" ~ Dawid (czyli ja
)