Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic

- Drogi, torowiska, chodniki, parkingi, inwestycje
Awatar użytkownika
Kaszmir
Administrator
Polubił: 13 razy
Otrzymał  polubienie: 16 razy
Kontakt:

Re: Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic

Post autor: Kaszmir » wczoraj, 20:32

clash pisze: wczoraj, 19:37Natomiast mam nadzieję że nauka jednak nie pójdzie w las i następnym razem przy takiej inwestycji w tej formule urzędnicy/prawnicy miejscy jakoś lepiej zabezpieczą interes publiczny.
Wg mnie inwestycje PPP w ogóle nie powinny obejmować transportu. Opóźnienia i wspomniane absurdy przystankowe to jedno. Spotkałem się jednak z jeszcze ważniejszym argumentem: korytarze transportowe pełnią funkcję strategiczną - czy na pewno powinny być oddawane w prywatne ręce?

Bayer2003
Pomiarowiec
Polubił: 11 razy
Otrzymał  polubienie: 7 razy

Re: Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic

Post autor: Bayer2003 » wczoraj, 21:35

Kaszmir pisze: wczoraj, 20:32 Wg mnie inwestycje PPP w ogóle nie powinny obejmować transportu. Opóźnienia i wspomniane absurdy przystankowe to jedno. Spotkałem się jednak z jeszcze ważniejszym argumentem: korytarze transportowe pełnią funkcję strategiczną - czy na pewno powinny być oddawane w prywatne ręce?
Pytanie czy wszystkie nieprawidłowości przy budowie obecnej trasy na pewno wynikają z winy partnera prywatnego? No bo jaki interes partner prywatny może mieć w nieoddaniu do użytku całej pętli Mistrzejowice? Wiadomo za to jaki interes w tym ma ZTP - może mieć wymówkę, że "16" przywrócić "niedasie" (co jest bzdurą, chyba że zasady matematyki nieco się zmieniły i 20+33 > 60), a i skrócenie "9" to spore oszczędności w skali wielu miesięcy. Podobnie jest z TAKW - przystanki są niedostępne, więc "dla dobra mieszkańców" na pętli zawraca "5", żeby okolica miała jakikolwiek tramwaj. A, że na pętli normalnie kończyła "49" - kogo to obchodzi, wywalamy, a przepełnienia na "9"? Podniesie się ceny biletów, nie będzie przepełnień :twisted:. Czy naprawdę ktokolwiek wierzy, że to partner prywatny jest w tym partnerstwie czarnym charakterem?
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie

ODPOWIEDZ