Komunikacja aglomeracyjna, agloekspressy

- Linie, trasy, rozkłady
Tomekk
Pasażer

Re: Komunikacja aglomeracyjna, agloekspressy

Post autor: Tomekk » 23 gru 2025, 12:21

Oglądałem wczorajsze wydanie Kroniki i relację m.in z Czulic i tak się zastanawiam. Ludzie protestują przeciwko zmianie rozkładów jazdy w gminie Kocmyrzów Luborzyca. To akurat jestem w stanie zrozumieć. Ale wśród tych ludzi byli radni gminni którzy mają realny wpływ na kształt komunikacji w gminie. Przecież to oni uchwalają budżet gminny i mają realny wpływ na wydatki gminy na komunikację miejską. Skoro chcą większej ilości kursów to w czym problem aby uwzględnić to w budżecie gminy? Tego akurat nie rozumiem.

scyzor663
Specjalista
Polubił: 11 razy
Otrzymał  polubienie: 36 razy

Re: Komunikacja aglomeracyjna, agloekspressy

Post autor: scyzor663 » 23 gru 2025, 14:01

Tomekk pisze: 23 gru 2025, 12:21 Oglądałem wczorajsze wydanie Kroniki i relację m.in z Czulic i tak się zastanawiam. Ludzie protestują przeciwko zmianie rozkładów jazdy w gminie Kocmyrzów Luborzyca. To akurat jestem w stanie zrozumieć. Ale wśród tych ludzi byli radni gminni którzy mają realny wpływ na kształt komunikacji w gminie. Przecież to oni uchwalają budżet gminny i mają realny wpływ na wydatki gminy na komunikację miejską. Skoro chcą większej ilości kursów to w czym problem aby uwzględnić to w budżecie gminy? Tego akurat nie rozumiem.
Większość w radzie mają radni którzy zgadzają się na wszystko co im wójt podrzuci do przegłosowania.

ODPOWIEDZ