Bodzów, Kostrze, Tyniec
- Kaszmir
- Administrator
- Polubił: 270 razy
- Otrzymał polubienie: 652 razy
- Kontakt:
Re: Bodzów, Kostrze, Tyniec
Skoro "496" zastępuje teraz "203" na odcinku Kostrze OSP - Winnicka - Czerwone Maki, to powinno mu się dołożyć brakujące kursy, przynajmniej w niedziele bo obecnie pierwszy jest dopiero po godz. 9. Czyli jeśli ktoś dojeżdża rano z Winnickiej (np. do pracy) to stracił w ogóle możliwość dojazdu km.
-
AdRes89
- Pasażer
- Polubił: 6 razy
- Otrzymał polubienie: 32 razy
A ja się zgadzam że przeguby na "112" to jest ich marnowanie. Już lepiej żeby się zamieniły solówkami ze "189". A jak naprawdę nie mają gdzie jeździć, to chyba robota dla MPK żeby przenieść jakieś brygady z PB albo PW
W godzinach szczytu "162" też potrafi być nabite, i co z tego?
Może ten remont Tynieckiej będzie jakimś pretekstem żeby po powrocie na stałe trasy trochę to wszystko zmodyfikować.
Może ten remont Tynieckiej będzie jakimś pretekstem żeby po powrocie na stałe trasy trochę to wszystko zmodyfikować.
- karol dżonson
- Znawca
- Polubił: 204 razy
- Otrzymał polubienie: 184 razy
Co do przegubów na 112, nie wiem jak jest obecnie ale jeździłem tą linią codziennie w latach 2015-2022 i moje odczucie jest takie, że o ile w szczycie popołudniowym solówki być może dałyby radę (byłoby ciasno ale nie bardziej niż w niejednej linii aglomeracyjnej), o tyle w szczycie porannym są one absolutnie konieczne. Na odcinku od Pychowic do Rynku Dębnickiego kursy w okolicach 7 rano były bardzo ciasne pomimo przegubów i pomimo f20 w szczycie (f10 wliczając 162), gdyby więc zamienić wozy na krótkie to wówczas byłyby one niezabieralne.
Edit: z tego co czytam to moje obserwacje zdają się być zbieżne z obserwacjami innych użytkowników. Zwłaszcza w weekendy przeguby moim zdaniem nie są koniecznością (tylko niech ZTP da w końcu f40 na 162, grrrrrrrrrrrr)
Edit: z tego co czytam to moje obserwacje zdają się być zbieżne z obserwacjami innych użytkowników. Zwłaszcza w weekendy przeguby moim zdaniem nie są koniecznością (tylko niech ZTP da w końcu f40 na 162, grrrrrrrrrrrr)