Krakowska polityka

- Bilety, działalność Miejskich Jednostek, pozostałe tematy związane z krakowską komunikacją miejską
Awatar użytkownika
pasazer_mobilisu_bez_klimatyzacji
Ekspert
Polubił: 107 razy
Otrzymał  polubienie: 57 razy

Re: Krakowska polityka

Post autor: pasazer_mobilisu_bez_klimatyzacji » 28 maja 2026, 8:43

Kaszmir pisze: 25 maja 2026, 12:54 Gdyby wtedy ŁG wygrał to chciał, bym z nim współpracował - lecz nie ustaliliśmy dokładnie jak, nie chciałem dzielić skóry na niedźwiedziu. Zresztą mi do Samorządu nie jest bardzo spieszno, bo uważam że to trudna i niewdzięczna praca.
A jednak ŁG widział Cię na konkretnym i wysokim stanowisku:
https://m.facebook.com/radiokrakow/vide ... 652127633/
Nie karmić troli :!:

Awatar użytkownika
Pokrzywa
Ekspert
Polubił: 144 razy
Otrzymał  polubienie: 122 razy

Post autor: Pokrzywa » wczoraj, 17:47

Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba że ten nowy układ wyszedł akurat teraz. Nie ma żadnej osoby która mogłaby za niego wziąć laury albo bęcki, to jest widoczna robota dziesiątek ludzi, organizacji, rad dzielnic. Nie wiem co z nim zrobią startujący na prezydentów, czy powiedzą że zrobią lepiej czy skrytykują? Ale do tego czasu jeszcze trochę. Póki co nieźle się zgrało, że to jest antykiełbasa wyborcza.
ona/jej

judash
Ekspert
Otrzymał  polubienie: 65 razy

Post autor: judash » wczoraj, 17:48

Jest jednak pewne "ale". Nadal w tej sprawie wypowiedziało się wąskie grono osób. W Warszawie taki projekt teraz zostałby poddany konsultacjom - przynajmniej w założeniu - wszystkich mieszkańców. A myślę, że jakieś uwagi i zastrzeżenia, które mam także i ja, się znajdą.

Kenoip
Miłośnik
Otrzymał  polubienie: 4 razy

Post autor: Kenoip » wczoraj, 18:13

Pokrzywa pisze: wczoraj, 17:47 Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba że ten nowy układ wyszedł akurat teraz. Nie ma żadnej osoby która mogłaby za niego wziąć laury albo bęcki, to jest widoczna robota dziesiątek ludzi, organizacji, rad dzielnic. Nie wiem co z nim zrobią startujący na prezydentów, czy powiedzą że zrobią lepiej czy skrytykują? Ale do tego czasu jeszcze trochę. Póki co nieźle się zgrało, że to jest antykiełbasa wyborcza.
Złośliwie powiem, że jesteśmy w okresie przedwyborczym. Wybory nowego prezydenta Krakowa miały odbyć się pod koniec sierpnia, ale odbędą się pewnie po otwarciu nowej linii na Mistrzejowice. Po feriach zimowych będzie pewnie optymalizacja siatki połączeń

Awatar użytkownika
Bautosz
Specjalista
Polubił: 287 razy
Otrzymał  polubienie: 100 razy

Post autor: Bautosz » wczoraj, 20:44

Ja z kolei wątpię żeby doszło do jakieś optymalizacji. Nawet jeśli są jakieś wady (a są, jednak wynikają one, moim zdaniem, z ograniczeń infrastrukturalnych), nie są one na tyle rażące, żeby doszło do jakiś zmian.

Odnośnie stosunku sztabów prezydenckich do nowego układu to jestem wręcz przekonany że miejscy populiści tacy jak Hoffman na pewno dorzucą swoje pięć groszy.

ODPOWIEDZ