Zawsze można poczekać na przesiadkę i podjechać 149Kaszmir pisze: 30 lip 2026, 15:29 Z "Osieckiego" jest na tyle mały dystans do szpitala - ok. 150 metrów - że wg mnie można było nazwać ten przystanek "Szpital Okulistyczny". Nie rozumiem tu trochę ZTP bo teraz będą pytania pasażerów "a który przystanek to szpital?" - niby trzeba kawałek podejść, jednak to jest naprawdę bardzo mały dystans. Co innego gdyby to było 300 czy 500 metrów. Jednak będzie 150.
Os. Na Stoku, Wzgórza Krzesławickie, Zesławice
-
Jelczyk
- Ekspert
- Polubił: 120 razy
- Otrzymał polubienie: 86 razy
Re: Os. Na Stoku, Wzgórza Krzesławickie, Zesławice
- Aułrora
- Moderator fb pkk
- Polubił: 275 razy
- Otrzymał polubienie: 88 razy
Do szpitala Babińskiego od przystanku jest 130m i tak się nie nazywa od szpitala, ale Prokocim Szpital, który (jak kiedyś sprawdzałem) do wejścia miał ok 300m już od niego się nazywa i teraz Szpital Okulistyczny do kolekcji.Kaszmir pisze: 30 lip 2026, 15:29 Z "Osieckiego" jest na tyle mały dystans do szpitala - ok. 150 metrów - że wg mnie można było nazwać ten przystanek "Szpital Okulistyczny". Nie rozumiem tu trochę ZTP bo teraz będą pytania pasażerów "a który przystanek to szpital?" - niby trzeba kawałek podejść, jednak to jest naprawdę bardzo mały dystans. Co innego gdyby to było 300 czy 500 metrów. Jednak będzie 150.
Gdzie tu sens gdzie logika? ¯\_(ツ)_/¯
- Pokrzywa
- Ekspert
- Polubił: 179 razy
- Otrzymał polubienie: 134 razy
Od czasu puszczenia samochodów przez kawałek S7 zamiast Łowińskiego na tym "rondzie" pod estakadą jest tak gigantyczny korek, że autobusy naliczają kilkunastominutowe opóźnienia. Bardzo dziwna decyzja ze strony wykonawcy żeby to zrobić w takiej kolejności. Niestety rzutuje to na całą trasę 511 która w zasadzie przegapia przez to kurs*
*Obecnie dwa
*Obecnie dwa
ona/jej