Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic

- Drogi, torowiska, chodniki, parkingi, inwestycje
fubukiers
Specjalista
Polubił: 5 razy
Otrzymał  polubienie: 29 razy
Kontakt:

Re: Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic

Post autor: fubukiers » dzisiaj, 11:51

Dla mnie to jest jakaś paranoja że ławek nie ma na peronach. Jak ktoś oczekując na tramwaj chce sobie przycupnąć to nie bo wymyślili że nie będzie ławek. Oby się to zmieniło bo to bubel jak dla mnie.

Ankin
Ekspert
Polubił: 66 razy
Otrzymał  polubienie: 102 razy

Post autor: Ankin » dzisiaj, 12:37

Aułrora pisze: dzisiaj, 11:34 [...]
A co do biblioteki. To ten pomysł mnie urzekł natomiast by zachęcić do korzystania, powinni wprowadzić wraz z nimi "paczkomaty" do oddawania książek, tak by nawet kiedy ona jest zamknięta można takową zwrócić :D
Jak już paczkomaty zostały wywołane to aż się prosi aby w tym długim holu postawić kilka od inpostu, przez Orlen, DPD, DHL a na Allegro kończąc, byłoby ciut mniej ponuro :) , jeżeli przy wyjściu z tunelu tramwajowego w stronę Galerii Krakowskiej się dało wcisnąć jednego niewielkiego gagatka to tym bardziej tam się da, no chyba że znowu zapisy umowy PPP nie pozwalają na taką ekstrawagancję dla pasażera
Aułrora pisze: dzisiaj, 11:34 Absolutny Cyrk :lol: :lol: :lol: żeby ławeczek nie było
Jeżeli kwestia ławeczek nie została dogadana czy nawet nie pojawiła się na tapecie przy projektowaniu ww. przystanków, to nie najlepiej świadczy o mieście jako stronie publicznej i podmiocie prywatnym odpowiedzialnym za wybudowanie omawianej linii wraz z infrastrukturą...
Kto mieszka/urodził się w Krakowie w cyrku się nie śmieje, to porzekadło chyba się nigdy nie zestarzeje i nie przestanie być nieaktualne. Szkoda.
fubukiers pisze: dzisiaj, 11:51 Dla mnie to jest jakaś paranoja że ławek nie ma na peronach. Jak ktoś oczekując na tramwaj chce sobie przycupnąć to nie bo wymyślili że nie będzie ławek. Oby się to zmieniło bo to bubel jak dla mnie.
Sytuacja jest o tyle kuriozalna, że w przestrzeni medialnej, szczególnie w ostatnich tygodniach w związku z wyborami, przewijały się kwestie troski o seniorów. Specyficzną formę ww. troska przybiera, jeżeli nawet ktoś nie pomyślał o rzeczy tak prozaicznej jak możliwość przycupnięcia na przystanku tramwajowym przez osoby starsze, niepełnosprawne i nie tylko :(

Kojak
Ekspert
Polubił: 76 razy
Otrzymał  polubienie: 254 razy

Post autor: Kojak » dzisiaj, 17:05

https://krakow.naszemiasto.pl/krakowski ... 4uKtP0-Wdw

A czytaliście to?
Te krakowskie urzędy pracują jak dzieci we mgle. Co jeden urzędnik to mądrzejszy.
Są w tym tekście interesujące fragmenty:
1. Kierowcy się nie skarżyli droga oficjalna, że geometria ronda uniemożliwia przejazd autobusu w jednym pasie i przez to stwarza realne ryzyko kolizji z innym uczestnikiem ruchu.
2. Rondo zostało spartolone celowo i umyślnie by uspokoić ruch na rondzie, w efekcie uniemożliwiono autobusom bezkolizyjny przejazd po rondzie.
Rondo miało zostać uspokojone a zostało - hmm jakby to powiedzieć - wzburzone.
Nazwisko tego cymbała co to się pod tym podpisał. I my za to płacimy w podatkach, bo taki jeden z drugim, inteligentny inaczej nie zna się na swojej robocie. Chirurg jak się pomyli to z kryminału nie wyjdzie, a ten tylko podrapie się po swoim pustym łbie i przeliczy forsę za bubel, który stworzył. Szlag człowieka bierze, że na tym poziome inwestycji mogą się zdarzać takie pomyłki. Mam nadzieję, że urzędy czytają to forum, że przeczytają ten post także. Tej bandzie nieudaczników co marnują publiczne pieniądze w skutek swej niekompetencji mówię stanowcze NIE.
Do łopaty urzędasie, może rów uda Ci się wykopać prosto a nie krzywo, chociaż z Twoimi kwalifikacjami to śmiem wątpić czy i rowu nie spartolisz.
Who loves you baby?

ODPOWIEDZ