Patrząc na inne linie i ich przebieg to jestem pewny, że kursy szczytowe "13" nie zmieszczą się na fragmencie Starowiślnej.
Czyli cięcia na odcinku bieżanowskim w czasie gdy wracają studenci. Oj ciężko będzie. Bardzo.
A przegub się złoży na skręcie Długa->Aleje? Tam jest wysepka na środku, i cos mi się kojarzy, że 608 ma z tym problemy (a ono jeździ przecież w nocy przy mniejszym ruchu).pjetrek pisze: 30 wrz 2026, 15:57 Z 704 moim zdaniem źle robią. Zamiast Krowoderską powinna jechać przez Długą i obsługiwać przystanek Nowy Kleparz 04. Tam jednak sporo osób się przesiada. A tak to, żeby obsłużyć Stary Kleparz a następnie złożyć się do skrętu w Krowoderską autobusy będą musiały stawać na samym początku peronu, co dodatkowo wydłuży opcję przejścia.
Dokładnie. Ma taki problem, że na chama kierowca ścina skrzyżowanie pod prądYdhflx pisze: 30 wrz 2026, 16:44 A przegub się złoży na skręcie Długa->Aleje? Tam jest wysepka na środku, i cos mi się kojarzy, że 608 ma z tym problemy (a ono jeździ przecież w nocy przy mniejszym ruchu).
A nie byłoby jeszcze prościej, żeby z Garbarskiej skręcił W PRAWO w Dunajewskiego i przez Bagatelę - UJ - Piłsudskiego - Aleje - dojechał do placu Inwalidów?pjetrek pisze: 30 wrz 2026, 15:57 Z 704 moim zdaniem źle robią. Zamiast Krowoderską powinna jechać przez Długą i obsługiwać przystanek Nowy Kleparz 04. Tam jednak sporo osób się przesiada. A tak to, żeby obsłużyć Stary Kleparz a następnie złożyć się do skrętu w Krowoderską autobusy będą musiały stawać na samym początku peronu, co dodatkowo wydłuży opcję przejścia.
Podczas remontu w 2019 704 i 713 jeździło do Starego Kleparza w jednym z etapów i byly bardzo dobrze zapełnione. Tak jak wspomniał Kaszmir to będzie jedyny punkt przesiadkowy autobusów z tramwajami na trasie. W dalszym ciągu jednak uważam, że linia 708 traci jeszcze więcej sensu i tak naprawdę lepiej byłoby utworzyć coś z Bronowic do Starego Kleparza jako wsparcie dla 704 i odciążenie jej na tym najbardziej newralgicznyn odcinku. Ewentualnie linię 708 puścić do Garbarskiej, a następnie w prawo do Bagateli, Piłsudskiego, Narodowe, aleje.pjetrek pisze: 30 wrz 2026, 20:13 Ok, nie wziąłem pod uwagę tej wysepki na środku. No to lipa w takim razie.. coś mi się wydaje, że na odcinku Stary Kleparz-plac Inwalidów linia będzie śmigała prawie pusta. Tak jak było pisane powyżej linia się dobrze przyjęła wokół dworca.
suchy pisze: 30 wrz 2026, 18:24A nie byłoby jeszcze prościej, żeby z Garbarskiej skręcił W PRAWO w Dunajewskiego i przez Bagatelę - UJ - Piłsudskiego - Aleje - dojechał do placu Inwalidów?
Myślę, że skoro "152" i "502" nie wracają pod T. Bagatela, to znaczy że trasa nie będzie jeszcze przejezdna dla autobusów - jak to nieraz bywało przy innych podobnych remontach.tramwajowy pisze: 01 paź 2026, 7:28Ewentualnie linię 708 puścić do Garbarskiej, a następnie w prawo do Bagateli, Piłsudskiego, Narodowe, aleje.
Jeśli ta wysepka tak przeszkadza km, to nie można jej usunąć i zastąpić np. separatorami? Tam nie ma przejścia dla pieszych więc to nie kwestia bezpieczeństwa, jedynie odseparowania ruchu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 5 gości