Przy R&G, który jest stosunkowo w dużej gamie pojazdów nie powinien być to problem. Tak samo jak w Pixelu. Oba systemy mają dużo opcji personalizacji. Natomiast Novamedię to powinni byli dawno zakopać i już nigdy tego nie odkopywać xD. To jest najgorsze co mogło się kiedykolwiek przytrafić rynkowi systemów informacji pasażerskich.gołomb pisze: 23 paź 2024, 16:32 Jest to możliwe, jednakże będzie dużo pracy przy tym ze względu na trzy różne SIP’y stosowane przez MPK (R&G, Pixel oraz Huger/NOVAmedia)
Malowanie pojazdów, Księga Identyfikacji Wizualnej
Re: Malowanie pojazdów, Księga Identyfikacji Wizualnej
Ale to już problem operatora, że podejmował szereg decyzji zmierzających do dywersyfikacji sprzętu i oprogramowania w zakresie informacji pasażerskiej…gołomb pisze: 23 paź 2024, 16:32 Jest to możliwe, jednakże będzie dużo pracy przy tym ze względu na trzy różne SIP’y stosowane przez MPK (R&G, Pixel oraz Huger/NOVAmedia)
RY807 też dostał oznaczenie KMK.
- michal49944
- Ekspert
Również RY818 i autobusy też dostają. Dzisiaj widziałem DN026 z naklejką "KMK Komunikacja Miejska w Krakowie" nad silnikiem po obu stronach autobusu.
Chociaż trzeba powiedzieć, że ciutkę nie-księgowe to oznakowanie - bo wg schematu napis powinien znajdować się na ostatnim członie wagonu, a jest przyklejony na środkowym 

MPK choćby sposobem zawsze wytnie jakiegoś wałasuchy pisze: 24 paź 2024, 18:31 Chociaż trzeba powiedzieć, że ciutkę nie-księgowe to oznakowanie - bo wg schematu napis powinien znajdować się na ostatnim członie wagonu, a jest przyklejony na środkowym![]()

Na krótkich Solarisach IV generacji te napisy KMK zaczynają się pojawiać. Z lewej strony, z tyłu na czarnym fragmencie.
Na przegubach IV generacji również ale tylko z lewej strony.Filip pisze: 24 paź 2024, 23:40 Na krótkich Solarisach IV generacji te napisy KMK zaczynają się pojawiać. Z lewej strony, z tyłu na czarnym fragmencie.
Na Mercedesach C2 też, ale z obu stron, tyle że na wysokości między 2 i 3 drzwiami.
W tamtym tygodniu widziałem naklejki tylko na lewych burtach... teraz są po obu natomiast żadnego elektryka z tych co widziałem tego nie miał.
To się nazywa wyrzucanie pieniędzy w błoto na duperele... Podobnie jak nowe tabliczki na przystankach z nową czcionką...
-
- Pasażer
Dziś widziałem RP631 z logo po lewej stronie na środkowym członie
RG904 (Krakowiak) zyskał na boku ostatniej części niebieskie logo i napis KMK na białym pasie
I pierwszej części też, przynajmniej w RG910:Bautosz pisze: 31 paź 2024, 17:08 RG904 (Krakowiak) zyskał na boku ostatniej części niebieskie logo i napis KMK na białym pasie

Tak. Z tego co zauważyłem to wszystkie mają.