Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
- gadolin
- Miłośnik
- Polubił: 38 razy
- Otrzymał polubienie: 51 razy
Re: Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
No cóż. Człowiek się łudzi, a nic się nie zmienia w działaniu Zarządów Transportu tego świata. W moim rodzinnym mieście hucznie zapowiadano reorganizację siatki połączeń. Myślę sobie — o, w końcu, może większe częstotliwości, może wyprostują te potworki jadące po trasie 4–5× dłuższej, niż odległość w linii prostej między końcówkami. Gdzie tam. Jak były gów*olinie zewsząd dowsząd co godzinę, tak dalej są (znaczy będą, jak kiedyś to w końcu wprowadzą). Co najwyżej przeniesiono trochę wzkm na deweloperskie osiedla kosztem PRL-owskich blokowisk. Chciałabym nie mieć racji i za parę tygodni móc to odszczekać…
-
ant_sm
- Specjalista
- Polubił: 2 razy
- Otrzymał polubienie: 53 razy
Re: Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
Jeden dział przygotował warsztaty, projekt siatki i komunikację z mieszkańcami, a inny dostał siatkę do wdrożenia. O ile w pierwszym widać było na warsztatach, że są ludzie, którym się chce, o tyle w tym drugim są osoby, które pamiętają nieśmiertelny ZIKiT i reprezentują podejście betonu urzędniczego. Smutne jest jednak to, że nowa Pani dyrektor po chwili w blasku fleszy na prezentacji zmian nie miała na tyle no nie wiem odwagi, sprawczości żeby projekt wprowadzić dobrze. Pierwszy raz cały proces informowania mieszkańców był zrobiony wręcz świetnie, nigdy wcześniej nie było tak dobrze przygotowanych materiałów i linii komunikowania zmian, a ostatecznie dobre wrażenie jest zatarte chęcią znalezienia oszczędności i to w perfidny sposób pokazujący jasno, że lepiej walczyć o dwie rzadsze linie niż jedną mocną patrz 124 i 424 czy 189 i 502. Szkoda ZTP, że marnujecie dobre wrażenie, które zrobiliście po zwolnieniu dyrektora dwojga imion i wracacie do dziadostwa.kot_feliks pisze: wczoraj, 22:29 Dla mnie to jest lekka masakra...
Bardzo fajnie zorganizowane warsztaty, bardzo dobre pomysły ze strony ZTP i całkiem przemyślana docelowa siatka, świetnie zrobiona komunikacja medialna pod kątem zmian i.... nagle dostajemy lekkie g... pod kątem tego, co miało być.