WDZ pisze: 31 sie 2024, 9:32
Dorosłe dzieci się bawią... Ale też jest to fachowość adekwatna do zarobków - shit in, shit out...
To dosłownie wygląda jakby urzędnicy wyszli z podstawówki czy liceum. Sam niedawno ją po maturach opuściłem i wiem co się stanie jak próbujesz nauczyć się czegoś dzień przed sprawdzianu czy kartkówki. Niewiele a efekt jest do d.
Więc nie rozumiem czemu nie usiedli nad tym już w połowie lipca tak aby w 3 tyg sierpnia udostępnić informacje. Byłoby wtedy wystarczająco czasu na poprawki, niedopatrzenia, zobaczyliby kim jest A. Rzegost. i czy wgl taka ulica jest wgl prawdziwa (skoro im ta ulica pasowała to co czemu przeszkadzało UMK ul. Armatury).
Inna sprawa. Centralna. Może by pomyśleli i zamiast robić
M1 nowohucka -> Centralna i
Centralna -> Gałczyńskiego mogliby zrobić coś w ten deseń:
- M1 Nowohucka na Nowochucka & Centralna
a
- Centralna na Al. Pokoju & Centralna
To by sprawiło, że zapis byłby czytelny i każdy by wiedział o który przystanek chodzi ( tak szczerze to taki model nazewnictwa przystanków jest bardzo czytelny jedyne jaką ma wadę to długość nazw, ale biorąc pod uwagę, że ZTP nadal uważa, że "Rondo Kocmyrzowskie im. Ks. Gorzelanego"
pod względem długości jest akceptowalne to nie widzę przeszkód aby taką formę nazewnictwa wprowadzać właśnie w takich trudnych przypadkach.
Gdyby mieli więcej czasu to może (za bardzo optymistyczny jestem co do ich poczynań xD) by takie zmiany wprowadzili również w przypadku Dworca Głównego:
- Teatr Słowackiego -> Dworzec Główny & Lubicz lub Dworzec Główny & Plac Jeziorańskiego
- Dw. Główny Zach. -> Dworzec Główny & Pawia
(tak chyba nawet PKP swoimi tablicami kieruje na ul. Pawią, więc również nazwa ta współgrała by z oznaczeniami kolei)
- Dw. Główny Wsch. -> Dworzec Główny & MDA
Niestety potrzeba mieć krztynę pomyślunku aby wiedzieć, że zmian nie można robić na kolanie bo później kończy się to na tym, że na tym forum ciśnięta jest beka bo ktoś z ZTP nie dopatrzył się tak absurdalnych rzeczy jak nieistniejąca ulica Aleksadnry Rzegost.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to nawet nie jest śmieszne, bo nie po to płacone są podatki w Krakowie aby szło to na tak niekompetentne osoby, które odwalają przysłowiową manniane. 99,9% tego forum (nie liczę siebie

) robi robotę ZTP lepiej, a za swoje wiadomości nie dostają absolutnie nic.
I to jest w tym wszystkim najgorsze...