Przystanki "na żądanie"
- yosujiro
- Ekspert
- Polubił: 1 raz
- Otrzymał polubienie: 227 razy
Re: Przystanki
Nie przejdzie. Zrobiono to na prośbę osób niewidomych i słabowidzących. Co z tego, że takie osoby praktycznie zawsze mają białą łaskę, która i tak zobowiązywała kierowcę do zatrzymania... Ale lepiej utrudnić życie wszystkim. Ja nawet nie wiem czy raz w miesiącu mi się zdarza wieźć osobę z białą laską. Ale najwidoczniej mają jakieś silne lobby skoro też na ich prośbę uruchomiono dla 300 przystanek Konopnickiej. Już parę razy miałem tę linię od tej zmiany i co? Ani raz nie widziałem takowej osoby. A co zabawne z tej linii na tym przystanku to korzysta chyba jeszcze mniej ludzi niż na równie bezsensownym zatrzymaniu na Leśmiana 

Re: Przystanki "na żądanie"
Nie przejdzie tak. To trzeba w drugą stronę. Wszystkie przystanki zrobić na żądanie. Wg tej zasady która jest do nich.
- gadolin
- Miłośnik
- Polubił: 17 razy
- Otrzymał polubienie: 26 razy
Re: Przystanki "na żądanie"
Z perspektywy pasażerki, która przez ileś lat mieszkała obok przystanku na żądanie w rodzinnym mieście — jestem tak bardzo wdzięczna za to, jak działają przystanki na żądanie w krakowskiej KM. Weź tu machaj codziennie i zastanawiaj się, czy na pewno kierowca nie myśli akurat o du*ie Maryny, a Ty musisz zdążyć do pracy. Mimo, że obecnie korzystam raczej ze stałych przystanków, to mocno dziękuję temu lobby za wylobbowanie tego rozwiązania