23.11.2025

- Codzienne aktualności z Aglomeracji Krakowskiej
cynamon
Znawca
Otrzymał  polubienie: 7 razy

Re: 23.11.2025

Post autor: cynamon » 23 lis 2025, 23:11

Jelczyk pisze: 23 lis 2025, 20:18 Jest informacja źle, nie ma informacji źle..... Przecież widać, że się dziś bardzo dużo działo, więc mógł się ktoś pomylić. Wpisałem z ciekawości kilka innych miast i nie znalazłem żadnych informacji o awariach czy zatrzymaniach, a jednak nasze MPK podaje takie informacje. Więc czy faktycznie jest aż tak źle?
Pomylić się może każdy, to oczywiste. Jak byk jednak było napisane, że sprawa dotyczy „linii”, a później 168 do Zielonek. Biorąc pod uwagę, że wyłącznie chodziło o linie aglo, dzisiaj były niedzielne rozkłady (czyli stosunkowo mniej kursów) i nie był to nagły paraliż całego miasta (czyli jednak skala mniejsza), wyglada to nieprofesjonalnie. Osoba, która podała te 10 czy 12 linii raczej nie była pierwszy dzień w pracy i z komunikacją ma jakkolwiek do czynienia. Dla mnie jednak gorszy jest brak korekty, w momencie gdy nawet obcokrajowcy w komentarzach zaczynali dopytywać o co w tym chodzi. Oczywiście można poklepać po ramieniu MPK i pochwalić, że cokolwiek robi, ale to tylko dalsze przyzwolenie na bylejakość zbiorkomu. Najdłuższe czy też nowe tramwaje stoją sobie radośnie na zajezdniach, buduje się pętle, które z założenia od początku nie są w stanie pomieścić odpowiedniej liczby pojazdów, a w komunikatach można pisać co się chce, bo pasażerowie powinni docenić, że w ogóle istnieje jakakolwiek informacja. Karawana jedzie dalej, problemów nie ma, tylko jakoś ilość przewożonych osób zaczyna spadać…

MichalTyniec
Ekspert
Polubił: 1 raz

Re: 23.11.2025

Post autor: MichalTyniec » wczoraj, 8:35

4.35 jadę do pracy, jak zobaczyłem co się na drodze dzieje to wiedziałem że "112" na pętli nie zakręci, do tego jeszcze go zniosło i chyba słup zerwał, a w tym komunikacie jakieś bzdury piszą że jest skrócona do Bogucianki a autobusu nie było minimum żadnego do godziny 8.

ODPOWIEDZ