Potwierdzam, również widziałem dziś elektrycznego Solarisa Urbino 8,9 LE na parkingu Mozaiki. Jakiś czas temu przy wyjeździe z parkingu w stronę Kostaneckiego pojawił się słupek przystankowy z rozkładem jazdy. Zakładam, że jest to linia typowo galeryjna. Organizowanie jej dla pacjentów czy pracowników szpitala miałoby mały sens, bo do przejścia jest raptem kilkaset metrów.kucyk pisze: dzisiaj, 19:41 Nikt chyba nie wspominał na forum o tym fakcie. Dzisiaj będąc w Obi i w Kauflandzie tak w okolicach południa na Wielickiej widzę autobus MPK (mały elektryczny Solaris z Woli Duchackiej - chyba 9,5m numerów niestety nie zapamiętałem ale było to coś #DE ...). Na wyświetlaczach miał Galeria Mozaika linia bezpłatna. Tak sobie dłużej myślałem, że to nie możliwe bo chyba darmowe busy do Centrów Handlowych już ładnych kilka lat temu w Krakowie zlikwidowano.
Później będąc po godzinie 16 w Szpitalu Uniwersyteckim na badaniu widzę, że nie ma połowy parkingu i kawałka lasu a jest mega budowa. Dzisiaj stawiali nawet w tym miejscu wielkiego żurawia. Budują wielopoziomowy parking (podobny do tego budowanego po przeciwnej stronie na terenie Dziecięcego Szpitala). I na ogrodzeniu widzę wielką planszę z przeprosinami o utrudnieniach i o tymczasowym parkingu na terenie Galerii Mozaika z trasą bezpłatną dla pacjentów i pracowników Szpitala. Prowadzi ona od parkingu przy Kauflandzie do góry na rondo później przez cały teren Szpitala Uniwersyteckiego następnie ulicą Orwid, Wielicką Konstaneckiego i ponownie do Mozaiki.
Powiązałem te dwa fakty ze sobą. Czy słusznie?
Trzeba przyznać, że nieźle ten wóz radził sobie na parkingu wypełnionym jak w sobotę, przejeżdżając przed głównym wejściem do Mozaiki.