BR737, 738, 741 tak.goracygreg pisze: 25 kwie 2025, 15:09 Czy przegubowe Solaris Urbino 18 z 2009 roku też zostały wycofane po wprowadzeniu do ruchu nowych Solariów?
[SU12 Hybrid+SU12 Hybrid+AUTOSAN SANCITY 9LE] 45 autobusów 25+12+8
Re: [SU12 Hybrid+SU12 Hybrid+AUTOSAN SANCITY 9LE] 45 autobusów 25+12+8
Podobno już stoją z innymi odstawionymi na Brożka.
Bardzo dobra informacja. Były to chyba 3 najgorsze przegubowe autobusy w Krakowie, w których każda nierówność drogi przenosiła się na pasażerów ze zwielokrotnioną siłą. Szkoda jedynie, że nie zostały one zastąpione przez pojazdy podobnej pojemności, jednak z dwojga złego wolę już chyba skrajne przepełnienie od tego co można było w nich doświadczyć.
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
Jechałem niedawno 738 i niektóre kartony z Woli robiły na mnie gorsze wrażenie, niż ten pojazd... Wcale nie były takie złe te błękitki. Jedne z ostatnich porządnie zrobionych autobusów w Bolechowie...
Dokładnie, całkowicie się zgadzam. Według mnie bardzo dobrze się nimi jeździło, jechałem każdym. Prawie wcale się nie tłukły, przyjemnie przyspieszały, dobre wozy były. Miejmy nadzieję że je sprzedadzą i jakieś miasto kupi, a nie skasują.yosujiro pisze: 25 kwie 2025, 18:22 Jechałem niedawno 738 i niektóre kartony z Woli robiły na mnie gorsze wrażenie, niż ten pojazd... Wcale nie były takie złe te błękitki. Jedne z ostatnich porządnie zrobionych autobusów w Bolechowie...
A tak przy okazji ktoś wie jakie przegubowe Citara MPK odstawiło bo według rozpiski na ich stronie pozostało tylko 6 sztuk?
-
- Ekspert
Dobra dla kogo? Chyba tylko ty na nie narzekałeś. Wielokrotnie nimi jechałem i jazda była przyjemna. Były to bardzo dobre autobusy, które jeszcze mogły spokojnie kilka lat pojeździć. Ta seria 3 gen Solarisowi bardzo wyszła, pod względem komfortu i dla kierowcy jak i dla pasażerów. Były też to najbardziej pojemne autobusy przeguboweBayer2003 pisze: 25 kwie 2025, 18:01 Bardzo dobra informacja. Były to chyba 3 najgorsze przegubowe autobusy w Krakowie, w których każda nierówność drogi przenosiła się na pasażerów ze zwielokrotnioną siłą. Szkoda jedynie, że nie zostały one zastąpione przez pojazdy podobnej pojemności, jednak z dwojga złego wolę już chyba skrajne przepełnienie od tego co można było w nich doświadczyć.
Zgadzam się z Waszą opinią. Sam miałem okazję jechać niedawno jednym z nich i jechało mi się o wiele przyjemniej niż wieloma innymi przegubowcami z innych zajezdni w dodatku młodszymi.Mati857 pisze: 25 kwie 2025, 18:26 Dokładnie, całkowicie się zgadzam. Według mnie bardzo dobrze się nimi jeździło, jechałem każdym. Prawie wcale się nie tłukły, przyjemnie przyspieszały, dobre wozy były. Miejmy nadzieję że je sprzedadzą i jakieś miasto kupi, a nie skasują.

-
- Pasażer
Czy wiadomo już kiedy dotrą Autosany z przetargu?
Trwają już jazdy testowe wokół komina więc pewnie niedługo.
Jeden nawet stanął na drodze prawdopodobnie z powodu awarii

Ma ktoś zdjęcia nowych autosanów?
Ten malutki wyświetlacz na samą linię tuż pod normalnym bocznym wyświetlaczem - coś pięknego. Mogli w ogóle je połączyć w jedno
Swoją drogą niezłe ograniczenie widoczności z prawej strony...
Rzeczywiście, nie ma to sensu. No ale takie są wymogi SIP. Tylko szkoda że interfejs kasowników stary, tutaj jakoś ich nie obowiązuje sip. A mi się wydaje że nie jest to problem aby zmienić na nowy.michasss pisze: 07 cze 2025, 23:46 Ten malutki wyświetlacz na samą linię tuż pod normalnym bocznym wyświetlaczem - coś pięknego. Mogli w ogóle je połączyć w jednoSwoją drogą niezłe ograniczenie widoczności z prawej strony...
Wszystkie nowe Autosany trafią na Wolę Duchacką i zastąpią najstarsze autosany.