SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
- pasazer_mobilisu
- Ekspert
Re: SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
Teraz rzuciło mi się w oczy jak ładnie wyświetlał się kierunek z przodu
https://www.facebook.com/share/p/nkV3RJBMbqfSwW98/
Bez przewijania, w jednym wierszu, czcionka lekko zmniejszona
https://www.facebook.com/share/p/nkV3RJBMbqfSwW98/
Bez przewijania, w jednym wierszu, czcionka lekko zmniejszona
Nie karmić troli 

Jakie tam są w ogóle sterowniki SIPu? Jakiś SRG zintegrowany z Trapeze?
-
- Ekspert
One nie maja trapeza.fubukiers pisze: 03 paź 2024, 18:33 Jakie tam są w ogóle sterowniki SIPu? Jakiś SRG zintegrowany z Trapeze?
Nie mają? To w jaki sposób będą się wyświetlały na tablicach DIP? Bo w TTSS tylko widać jeśli jest ten autokomputer trapeza.
-
- Ekspert
Nie mam zielonego pojęcia właśnie ale jest tam tylko SRG6000P (lub 7000P nie jestem pewny). Wczoraj się zdziwiłem bo właśnie na mapach się nie wyświetlały.fubukiers pisze: 03 paź 2024, 18:53 Nie mają? To w jaki sposób będą się wyświetlały na tablicach DIP? Bo w TTSS tylko widać jeśli jest ten autokomputer trapeza.
Jeżeli tylko 6000P to będzie uroczo. Busy MPK mają tylko ten i jedyna mapa na jakiej można je znaleźć to kokon.mpk.krakow.pl
chociaż oczywiście się nie znam i może to tylko niedasizm MPK 

-
- Specjalista
Na Beta TTSS je widać jako np. ??149yosujiro pisze: 03 paź 2024, 19:35 Jeżeli tylko 6000P to będzie uroczo. Busy MPK mają tylko ten i jedyna mapa na jakiej można je znaleźć to kokon.mpk.krakow.plchociaż oczywiście się nie znam i może to tylko niedasizm MPK
![]()
https://beta.ttss.pl/map.html#!vb149
- pasazer_mobilisu
- Ekspert
ZTP obiecał, że będą widocznefubukiers pisze: 03 paź 2024, 18:53 Nie mają? To w jaki sposób będą się wyświetlały na tablicach DIP? Bo w TTSS tylko widać jeśli jest ten autokomputer trapeza.

Nie karmić troli 

Być będą, w aplikacjach na pewno, ale czy na tablicach DIP w TTSS'ie to nie wiem czy będzie to działać bez autokomputera TTSS od trapeze. Może się zaskoczę.pasazer_mobilisu pisze: 03 paź 2024, 19:57 ZTP obiecał, że będą widocznena pewno tym razem się uda.
Jeszcze się nie wyświetlają, bo mobilis się nie wpiął do TTSS'a. Ale od 19 października na bank będzie już hulać.damian_krk2 pisze: 03 paź 2024, 19:30 Nie mam zielonego pojecia właśnie ale jest tam tylko SRG6000P (lub 7000P nie jestem pewny). Wczoraj się zdziwiłem bo właśnie na mapach się nie wyświetlały.
Sytuacja z dzisiaj. Na Krowodrzę Górkę podjeżdżają dwa solary, jeden za drugim: BU329 i BU336. Z tej samej dostawy, z tej samej zajezdni z tym samym SIP. W pierwszym z nich linijka "Krowodrza Górka" się przewija, a w drugim nie... 

Na tablicach od Hugera nigdy się Krowodrza Górka nie przewijało.
To chyba nie jest jakieś Rocket Science na gruncie krakowskim? Wydaje mi się że linie 172 i 572 mają taki patent z kierunkiem "Bronowice Małe"pasazer_mobilisu pisze: 03 paź 2024, 17:39Bez przewijania, w jednym wierszu, czcionka lekko zmniejszona
Patrząc jak ostatnio MPK programuje przednie tablice, to chyba jednak zmiejszenie czcionki jest czymś poza zasięgiem