Miałem oczywiście na myśli czwartą oś. Dzięki za poprawienieKojak pisze: 21 wrz 2024, 20:28 Raczej 4 oś jest skrętna, a nie 3.
3 jest na bliźniaku, a 4 pojedyncza.

Miałem oczywiście na myśli czwartą oś. Dzięki za poprawienieKojak pisze: 21 wrz 2024, 20:28 Raczej 4 oś jest skrętna, a nie 3.
3 jest na bliźniaku, a 4 pojedyncza.
Jestem kierowcą samochodu ciężarowego, znającym obecne przepisy PRD. Przy pojeździe ponadnormatywnym, nie ma rozdziału na przewóz towaru czy osób. Pojazd przewożący ładunek podzielny, nie otrzyma odstępstwa.Kojak pisze:Czyli jednak się da? To skąd twierdzenie, że tu się nie da?
Jesteś prawnikiem? Bo ja np prawnikiem nie jestem, ale mam uprawnienia diagnosty samochodowego i wiem, że na wniosek odstępstwo dostanie.
Nie myl przewozu towaru z przewozem osób.
Trochę nie tak. Przejazd "gabarytu" przy ładunku ponadnormatywnym wymaga zezwolenia na przejazd.szakal pisze: 21 wrz 2024, 21:19 Jestem kierowcą samochodu ciężarowego, znającym obecne przepisy PRD. Przy pojeździe ponadnormatywnym, nie ma rozdziału na przewóz towaru czy osób.
Ostatnie wydarzenia przy przebudowie Kocmyrzowskiej według Ciebie "zostały wyssane z palca" gdzie wieszały się pojazdy 12 metrowe.Kojak pisze: 21 wrz 2024, 15:39 Zaś ja życzę mniej wyobraźni a więcej wiedzy i nauki. Promień skrętu można policzyć z prostych zależności geometrycznych. Tak samo kąty natarcia też się liczy w bardzo prosty sposób, więc opowieści z mchu i paproci, że gdzieś się zawiesi, a gdzieś nie wyrobi sobie darujmy.
Nie znam tematu, jak się solówka zawiesiła to pewnie był jakiś błąd wykonania, bo normy jasno określają jakie mają być kąty.kucyk pisze: 21 wrz 2024, 22:01 Ostatnie wydarzenia przy przebudowie Kocmyrzowskiej według Ciebie "zostały wyssane z palca" gdzie wieszały się pojazdy 12 metrowe.![]()
Zrób sobie prawko na autobusy, pojeździj trochę, bo panikujesz jak histeryk.A dla Ciebie na Klonowica nie będzie problemów z pojazdami 3 członowymi (24 metrowymi). Życzę powodzenia. Brnij dalej w tej swojej fantazji.![]()
Kojak pisze: 21 wrz 2024, 13:54 To poczekajmy na inny moment, ale zróbmy to. Tzn niech zrobi to Lublin, skoro już nim jeżdżą po mieście to mają pewnie indywidualne dopuszczenie ruchu, więc ludzi też można zabrać.
Ja nie wiem po co w ogóle dyskutujecie z gościem, który nawet nie przeczytał artykułu.Z uwagi, że polskie przepisy pozwalają na poruszanie się maksymalnie 18,5 m długości pojazdów komunikacji miejskiej, dlatego formalnie jest to pojazd ponadgabarytowy. Tym samym nie będzie mógł zabierać pasażerów, dodatkowo cały czas będzie za nim jechał pilot.
Na jakiej podstawie mógł zabierać pasażerów inny ponadgabaryt CapaCity?pasazer_mobilisu pisze: 21 wrz 2024, 22:45 Ja nie wiem po co w ogóle dyskutujecie z gościem, który nawet nie przeczytał artykułu.
To nie dotyczy tematu dyskusji.Kojak pisze: 21 wrz 2024, 22:50 Na jakiej podstawie mógł zabierać pasażerów inny ponadabaryt CapaCity?
Owszem dotyczy. Ten przykład pokazuje, że cały ten wasz bullshit można wsadzić między Andersena a Krasickiego.
Nie miał pilota, bo nie potrzebowal go mieć. Pilot jest wymagany przepisami powyżej 23 metrów, a powyżej 30 metrów nawet dwóch pilotów musi być (z przodu i z tylu).Kaszmir pisze: 22 wrz 2024, 23:11 Znalazłem zdjęcia z przejazdu wspomnianego Capacity w 2008 roku. Rzeczywiście, powołując się na opisy, było to jedno kółko z pasażerami. Na zdjęciach wydaje się, że nie ma pilota.
https://fotozajezdnia.pl/details.php?image_id=13154
https://fotozajezdnia.pl/details.php?image_id=13155
ŹródłoZarząd Dróg i Transportu Miejskiego w Lublinie pisze: Pewnie pamiętacie, że blisko 25-metrowy, trzyczłonowy autobuszakończył testy w Lublinie z wynikiem pozytywnym 🎖 Tym samym posiada on taką samą mobilność drogową jak obecnie funkcjonujące w Lublinie pojazdy przegubowe. Możecie zapoznać się z opinią kierowcy w tym temacie
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Bądź Wola Twoja i 2 gości