Popieram przywrócenie 184 na Kurdwanów.Ruppert pisze: 17 sie 2024, 23:35 Otóż to. Co mieszkańców Prądnika obchodzi jakieś 155, które nawet nie wiemy czy istnieje?
A 155 to tylko powietrze wozi...
Popieram przywrócenie 184 na Kurdwanów.Ruppert pisze: 17 sie 2024, 23:35 Otóż to. Co mieszkańców Prądnika obchodzi jakieś 155, które nawet nie wiemy czy istnieje?
Także popieram.krakus pisze: 18 sie 2024, 12:13 Popieram przywrócenie 184 na Kurdwanów.
A 155 to tylko powietrze wozi...
Taka trasa z Podgórza SKA poprzez Bonarkę, Swoszowice SKA w stronę Klinów miałaby sens. Jeśli tylko miałaby gdzie się zatrzymywać na pętli w tamtych rejonach (bo Pod Fortem trudno coś wepchnąć) - może właśnie pociągnąć ja do Czerwonych Maków i połączyć z planowaną linią 104.Mateusz399 pisze: 09 wrz 2024, 20:46 Połączenie 155 ze 104?
Połączenie Pod Fortem lub Kobierzyńskiej ze Swoszowicami czy Kurdwanowem, niby takie bliskie, a komunikacją miejską tragedia. Przynajmniej w porównaniu do własnego samochodu.
Linia zapewniłaby interesujące relacje. Wtedy też takie nowe "104+155" wzmacniałoby "204" na dłuższym odcinku - od Czerwonych Maków do Nowosądeckiej, jedynie z innym środkiem trasy. Zastanawiam się jednak, jak z punktualnością bo korki mogłyby mocno wpłynąć na rozkład. No i kwestia koordynacji - "155" ma f30/30 z racji taktu ze "135" (oraz "214" i "254"), z kolei w przypadku planowanego "104" liczę na f24/30 i synchronizację z "204" od Czerwonych Maków do Zawiłej.
Ja tu jestem ostrożny z ocenami. Było sporo głosów z Klin o autobus do Swoszowic SKA - do tego stopnia, że część osób nawet proponowała by "191" wykonywało tam wjazdy kieszeniowe. Stąd zresztą chyba powstała koncepcja "104", ZTP wsłuchał się w te prośby.Mateusz399 pisze: 09 wrz 2024, 21:22Z tym, że planowane 104, tak naprawdę dla mieszkańców Pod Fortem będzie jechać donikąd. O ile 191 do Borku ma sens, tak 104 nie zapewni żadnej nowej relacji, bo na pociąg to raczej niewielu będzie chciało przesiadać się
Uważam, że to fatalny pomysł. Zdecydowanie bardziej ta linia przydałaby się jako połączenie z "Podgórze SKA", ale przez Powstańców Śląskich, tak jak kursuje "174". Wtedy razem utworzyłyby relację, na której jako tako można by polegać. Kursowanie przez Wielicką będzie służyć garstce osób, a i tak od Kabla to w autobusie kierowca i jakaś zabłąkana babinka może zostanie... Kompletne przepalanie pieniędzy...Kaszmir pisze: 09 wrz 2024, 20:40 „155” pojedzie przez Malborską [Odpowiedź ZTP]
Od jesienie "155" prawdopodobnie pojedzie trasą Swoszowice SKA - ... - Łużycka - Malborska - Kamieńskiego - Al. Powst. Śląskich - Podgórze SKA.
No właśnie. Przez Bonarkę. A nie przez Wielicką...Aszaf pisze: 09 wrz 2024, 20:56 Taka trasa z Podgórza SKA poprzez Bonarkę, Swoszowice SKA w stronę Klinów miałaby sens. Jeśli tylko miałaby gdzie się zatrzymywać na pętli w tamtych rejonach (bo Pod Fortem trudno coś wepchnąć) - może właśnie pociągnąć ja do Czerwonych Maków i połączyć z planowaną linią 104.
Przepraszam, mój błąd! Nie będzie jechać. Taki był pierwotnie zamysł, o który walczyło kilka osób:
Użytkownicy przeglądający to forum: miki3uwu i 6 gości