Tyle czasu stał pod chmurką to nie ma co się dziwić.. Pewnie przez pierwsze dni będzie chimeryczny, ale myślę że szybko go uzdrowią.suchy pisze: 05 cze 2024, 15:43 To widocznie tak się zmęczył jeżdżeniem po tak długim staniu, że znowu musiał odpocząć![]()
![]()
Newag 126N Nevelo
Re: Newag 126N Nevelo
Newag dzisiaj ponownie kursował na regularnej linii i ponownie zaliczył awarię- tym razem w tunelu Trasy Łagiewnickiej, zaś pasażerowie cofający się z tego tramwaju na SBM zablokowali również tor w kierunku Kurdwanowa P+R paraliżując cały tunel z ruchu tramwajowego
Standardowa procedura ewakuacji - tak samo jak dojdzie do zatrzymania w tunelu pod Dworcem, to też wyłącza się ruch w obydwu kierunkach, żeby bezpiecznie wyprowadzić ludzi na zewnątrz.Quackked pisze: 07 cze 2024, 10:17 Newag dzisiaj ponownie kursował na regularnej linii i ponownie zaliczył awarię- tym razem w tunelu Trasy Łagiewnickiej, zaś pasażerowie cofający się z tego tramwaju na SBM zablokowali również tor w kierunku Kurdwanowa P+R paraliżując cały tunel z ruchu tramwajowego
W czwartek był na Ruczaju. Jechał pusty, także pewnie były próby, ale jak widać długo nie wytrzymał.Quackked pisze: 07 cze 2024, 10:17 Newag dzisiaj ponownie kursował na regularnej linii i ponownie zaliczył awarię- tym razem w tunelu Trasy Łagiewnickiej, zaś pasażerowie cofający się z tego tramwaju na SBM zablokowali również tor w kierunku Kurdwanowa P+R paraliżując cały tunel z ruchu tramwajowego
Doszły mnie słuchy, że znów trafiła się poważna "kontuzja" przekładni i prędko rodzynka nie zobaczymy na trasie 

Od przeszło trzech tygodni stoi bez pierwszego wózka.Kowalik pisze: 07 wrz 2024, 12:43 Doszły mnie słuchy, że znów trafiła się poważna "kontuzja" przekładni i prędko rodzynka nie zobaczymy na trasie![]()
Nevelo odzyskał pierwszy wózek, więc może jeszcze w tym roku wyjedzie na jakieś pół kółka.
Mam rozumieć, że ta Twoja wypowiedź ma w sobie szyderczość?quartson pisze: 25 lis 2024, 0:50 Nevelo odzyskał pierwszy wózek, więc może jeszcze w tym roku wyjedzie na jakieś pół kółka.

-
- Ekspert
Właśnie teraz Newag jako PT na Poczcie -> Dworzec
Rodzynek na krakowskich torach znowu od dobrych 2 tygodni nie widziany na mieście. Kolejna poważna usterka? 

- michal49944
- Ekspert
Jeśli mnie moja pamięć nie myli to gdzieś mi w zeszłym tygodniu mignął. Lecz to prawda, że w tym nie wyjeżdżał.kucyk pisze: 12 mar 2025, 7:19 Rodzynek na krakowskich torach znowu od dobrych 2 tygodni nie widziany na mieście. Kolejna poważna usterka?![]()

-
- Ekspert
6 dni temu był na 10kucyk pisze: 12 mar 2025, 7:19 Rodzynek na krakowskich torach znowu od dobrych 2 tygodni nie widziany na mieście. Kolejna poważna usterka?![]()
Co on się tak psuje, przez tyle lat co już jest w Krakowie nie potrafią go MPK wraz z Newagiem "dopracować"?
-
- Ekspert
To jest prototyp to nie ma co się dziwićtomek_m pisze: 12 mar 2025, 14:09 Co on się tak psuje, przez tyle lat co już jest w Krakowie nie potrafią go MPK wraz z Newagiem "dopracować"?