"704" a nie "701"

"704" a nie "701"
Mnie nie musisz tego mówić. Komunikat jedno tytuł komunikatu drugie.Kitek pisze: 08 lip 2021, 10:47 "704" a nie "701"I na "16" będą jakieś kursy wariantowe
(obecnie ich nie ma).
No nie do końca wszystko się wyjaśniło... Czy ktoś wie, co ze zwrotnicami na Walcownię? Zostaną one zlikwidowane, czy wyremontowane? Osobiście stałbym oczywiście za tą drugą opcją.kucyk pisze: 08 lip 2021, 7:15 Już wszystko się wyjaśniło. Od soboty 17 lipca mamy remont torowiska w ulicy Ujastek. Zapewne taki sam jak w Ujastku Mogilskim. Linia "4" od Kombinatu pojedzie do Kopca Wandy. Do Wzgórz Krzesławickich będzie autobus "701".![]()
Ale dlaczego miałyby być zlikwidowane? Pewnie zrobią remont tego rozjazdu w minimalnej formie, czyli tylko to co niezbędne...fistaszek pisze: 09 lip 2021, 11:24No nie do końca wszystko się wyjaśniło... Czy ktoś wie, co ze zwrotnicami na Walcownię? Zostaną one zlikwidowane, czy wyremontowane? Osobiście stałbym oczywiście za tą drugą opcją.kucyk pisze: 08 lip 2021, 7:15 Już wszystko się wyjaśniło. Od soboty 17 lipca mamy remont torowiska w ulicy Ujastek. Zapewne taki sam jak w Ujastku Mogilskim. Linia "4" od Kombinatu pojedzie do Kopca Wandy. Do Wzgórz Krzesławickich będzie autobus "701".![]()
Zawsze to wyjdzie taniej (zarówno podczas przebudowy jak i w utrzymaniu), a także trochę szybciej dla "4" - nie będzie musiała się wlec po rozjazdach. Jeśli urzędnicy nie planują nigdy przywrócić Walcowni do ruchu (tak, wiem, nigdy nie mów nigdy) to takie rozwiązanie jest nawet lepsze, byle decyzja nie była podjęta pochopnie.
Mam taką nadzieję, ale szczerze mówiąc jestem dość sceptycznie nastawionypjetrek pisze: 09 lip 2021, 12:15 Pewnie zrobią remont tego rozjazdu w minimalnej formie, czyli tylko to co niezbędne...
Budowa S7 wpłynie na przebudowę torowiska wzdłuż Łowińskiego. Wiadukty praktycznie znikną, bo będzie nowa estakada tramwajowa nad S7. Nie wiem co będzie z torowiskiem od łuku z Ujastka do trasy S7 wzdłuż Łowińskiego. Prawdopodobnie ZUE w ramach prac utrzymania poprawi stan tego ok. 200 metrowego odcinka torów.Kitek pisze: 02 sie 2021, 20:51 Czy remont Łowińskiego będą wykonywać razem z Wiaduktami czy to będzie osobna kwestia?
Zazwyczaj oznacza to miejscową wymianę szyn lub szlifowanie.Michajlo pisze: 03 sie 2021, 18:19 Wie ktoś czemu po wyjeździe w tunelu np jak tramwaj nr 5 skręca na przystanek Rondo Mogilskie pojawiły się obok szyn jakieś zielone malunki sprayem?
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
https://www.wnp.pl/budownictwo/zue-prze ... 85347.htmlJak wynika z komunikatu ZUE, przedmiotem zamówienia jest "Przebudowa torowiska tramwajowego w ciągu ul. Jana Pawła II od placu Centralnego do ul. Ptaszyckiego i ul. Ptaszyckiego do ul. Bardosa wraz z przebudową sieci trakcyjnej, odwodnieniem, przebudową kolidującej infrastruktury technicznej."
ZUE zaoferowało w tym przetargu wykonanie tych prac za 33,4 mln zł brutto (27,2 mln zł netto).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości