Naturalnym kandydatem jest 9, którą można by ponownie połączyć z 49. I do tego jeszcze można by wydłużyć 16 do Wieczystej.
Zgaduję, że 9 może zostać połączona z 16 i pojedzie od Wieczystej, przez Mistrzejowice, Rondo Piastowskie, Rondo Kocmyrzowskie, Plac Centralny do Bardosa.
Bardziej mnie interesuje jak bardzo zabije się komunikację pomiędzy Rondem Piastowskim a Rondem Czyżyńskim z ważnymi przystankami po drodze (Rondo Kocmyrzowskie będzie jakoś tam ratowane przez 1 i 5 ze Wzgórz, Rondo Hipokratesa i DH Wanda już nie). Szczerze mówiąc - nie wierzę, że dojdą jakieś nowe linie, patrząc na politykę miasta i fakt, że pieniędzy wcale może nie być szybko więcej. Czyli po zabraniu 52 na przystanku z którego korzystam (DH Wanda) zostałaby 9 (zakładając zmianę trasy jak pisałem wyżej) jadąca w stronę centrum miasta wycieczką krajoznawczą z perspektywy mieszkańców tej okolicy, 14 jadąca na Al. Pokoju i wewnątrzhuckie 21. Czyli na przesiadkę na Rondzie Czyżyńskim mamy tylko 14, ew. przesiadka na Kocmyrzowskim, ale tam ekstra tylko 1 i 5, ew. przesiadka na Placu Centralnym lub jazda naokoło przez Mistrzejowice i potem przesiadka w 52.
Do tego mamy autobusy, z których do korzystania na dłuższą metę nadają się tylko 172 i 502. 189 i 572 są raczej dodatkami dla tych linii, zresztą 572 to tylko szczytówka. A jak znam życie, to 189 i 502 też mogą ucierpieć, no bo przecież Olsza będzie miała już tramwaj...
Więc jestem ciekaw czy pojawi się jakaś dodatkowa linia np. z Ronda Hipokratesa, albo 52 zostanie rozbite na 2 linie co 15 minut (o ile będziemy jeszcze mieli linie co 15 minut), czy po prostu jak zwykle żeby ogarnąć komunikację po jakiejś inwestycji po prostu drastycznie pogorszy się ją w innej części miasta i wszyscy będą udawali, że tak miało być.