Lw25 pisze: ↑04 wrz 2020, 9:46
Ale GT8N zachowują się tak:

To chyba by działało jak czteroskład eNek. Chociaż może bali się tego kontrowania drugiego członu na wchodzenie w zakręt członu pierwszego.
Polecam zerknąć na YT choćby na:
https://www.youtube.com/watch?v=yE8AQBAS9hU
I prawdę mówiąc, gdy sam pierwszy raz zobaczyłem, że mam sprzedawać Avenio i zobaczyłem rysunek poglądowy to pomyślałem: "Jak mam sprzedać skład eNek w XXI wieku", a potem krok po kroku poznawałem tę konstrukcję i się w niej szczerze zakochałem.
Avenio jest w pewien sposób wzorowane na GT8N... wszak one wyszły z rąk inżynierów M.A.N. czyli... Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg... czyli Nürnberg czyli Norymberga... a gdzie jest główna siedziba projektantów Avenio? W Erlangen pod Norymbergą... i co się stało z inżynierami M.A.N. którzy projektowali pojazdy szynowe? No nie nie UFO ich porwało... po prostu poszli tam gdzie mieli blisko
Te GT8N by się mogły dobrze sprawdzić w Krakowie... z dokładnością do tego, że liczba drzwi nie powala i wymiana pasażerska jest tym samym daleka od ideału. A liczba drzwi wynika w umieszczenia w pudle silników napędowych, więc tego się nie da łatwo przebudować

(konieczna byłaby przebudowa np. 3 członu na toczny)