02.05.2025
02.05.2025
Dzisiaj jest jakaś zła organizacja rozkładów. Już wszystko wyjaśniam: Rano idę sobie na przystanek Golkowice Pętla i widzę że autobus nie przyjeżdża. Patrzę na rozkłady, i okazuje się że dzisiaj jest inny, świąteczny rozkład, o czym ja, jak i także WSZYSCY pasażerowie czekający na tym przystanku nie wiedzieli. Ale wszystko jeszcze jest dobrze, może to moja wina i wszystkich pasażerów że o tym nie wiedzieli. Wszedłem na rozkłady, klikam 02.05.2025 i sprawdzam, wszystko ok. Problem pojawia się w drodze powrotnej. Przychodzę na przystanek Zbydniowice, patrzę na rozkłady co przyjedzie najwcześniej, 135 normalnie wszystko się wyświetla, ale już jak wchodzę w rozkład 254, to nie da się zmienić kierunku, wyświetla się tylko z Pętli Grabówki/Golkowice do Borku. No to na logikę myślę że jest po prostu jakiś błąd, i sprawdzam świąteczny rozkład 254. Według niego autobus przyjechać miał za bardzo długi czas, więc uznałem że pójdę na nogach do Golkowic. I jak już byłem w połowie drogi to widzę że jedzie 254. Później sprawdzam na brygadach w Tomekzaw i okazuje się że 254, albo po prostu ten kurs jedzie według normalnego rozkładu. I skąd ja to miałem wiedzieć? Nawet sprawdzałem w TTSS czy coś nie jedzie ale pech chciał że akurat jechał jakiś Mercedes co się nie wyświetlał. Straciłem jakieś 5 minut, może nawet na dobre mi to wyjdzie że się więcej na nogach przeszedłem, ale to pokazuje jaka jest słaba organizacja, albo błąd na stronie że nie wyświetla się w 02.05.2025 rozkład 254 z Borku w stronę Golkowic.
Re: 02.05.2025
Tak, dziś aglomeracyjne kursują wg rozkładów powszednich, a miejskie wg sobotnich (z wyjątkami). Tu kolega lukaszpdg wrzucił komunikat kilka dni temu:
viewtopic.php?p=59619#p59619
Z "254" jest faktycznie błąd, na stronie z rozkładami wgrano tylko kierunek z Grabówek do Borku:
https://rozklady.mpk.krakow.pl/?lang=PL&linia=254
viewtopic.php?p=59619#p59619
Z "254" jest faktycznie błąd, na stronie z rozkładami wgrano tylko kierunek z Grabówek do Borku:
https://rozklady.mpk.krakow.pl/?lang=PL&linia=254
Tak w ogóle nikt nie odnotował, że na "106" pojawiły się przeguby, a to za sprawą weekendowych rozkładów, a tabor jest jak w dni powszednie.
-
- Znawca
Na 163 również były przeguby.
125 i 195 także.
Wczorajsze 135 i 254 to jakieś nieporozumienie. Pętla w Golkowicach wczoraj miała ciężki dzień. Spotkały się aż trzy autobusy, dwa KMK oraz Wielicka G3. Wczorajsza jazda stadami to jakaś głupota.