05.06.2020 [powrót części linii nocnych]
05.06.2020 [powrót części linii nocnych]
Na lini 278 od ok. 13:00 do ok. 19:00 w m. Brzezinka - ul. Krakowska (DP 2128K) występują drobne utrudnienia, w związku z modernizacją sieci elektroenergetycznej.
Re: 05.06.2020
Edit:#utrudnienia_mpk 19:30 z powodu zapadnięcia jezdni na ul. Matematyków Krakowskich, autobus linii 135 oraz 254 skrócone do Zbydniowic.
#utrudnienia_mpk 20:00 przywrócono kursowanie linii 135 oraz 254 ul.Matematyków Krakowskich. Ruch odbywa się wahadłowo pod nadzorem służb.
#utrudnienia_mpk od godz. 20:20 na polecenie służb drogowych ponownie zamknięto ul.Matematyków Krakowskich pomiędzy Zbydniowice a Golkowice z powodu powiększonego zapadnięcia jezdni. Linie 135 oraz 254 skrócone do Zbydniowic.
-
- Ekspert
Hej, jak to się stało, że z w powodu aut jadących torowiskiem, wg. fb PKK było dzisiaj te "15 minut opóźnienia na Grzegórzeckiej"?
Tzn.:
- oryginalne zdjęcie na KMRT autor opisał jako "10 min przejazdu między przystankami";
- po przeklejeniu na PKK z "10 min przejazdu" w oryginalnej wiadomości (a więc 6 opóźnienia, bo 4 min to czas rozkładowy) zrobiło się już.... 12 MINUT OPÓŹNIENIA;
- aby następnie wirtualnie urosnąć do kolejnych.... "opóźnień rzędu nawet 15 min"
Pytam, bo akurat PKK traktowałem praktycznie zawsze jako rzetelne źródło informacji i swego rodzaju kopalnię ciekawych pomysłów, a nie fb typu np. NONBN
Tzn.:
- oryginalne zdjęcie na KMRT autor opisał jako "10 min przejazdu między przystankami";
- po przeklejeniu na PKK z "10 min przejazdu" w oryginalnej wiadomości (a więc 6 opóźnienia, bo 4 min to czas rozkładowy) zrobiło się już.... 12 MINUT OPÓŹNIENIA;
- aby następnie wirtualnie urosnąć do kolejnych.... "opóźnień rzędu nawet 15 min"
Pytam, bo akurat PKK traktowałem praktycznie zawsze jako rzetelne źródło informacji i swego rodzaju kopalnię ciekawych pomysłów, a nie fb typu np. NONBN
- pasazer_mobilisu
- Ekspert
Ktoś widział takie opóźnienie w TTSS o tej porze dzisiaj?
Właściwie czy nie uważacie, że ciekawie byłoby zapisywać do jakiejś bazy informacje z TTSS a następnie je analizować? Od takich prostych spraw typu sprawdzenie czy faktycznie był taki korek po pokuszenie się o jakieś statystyki opóźnień w zależności od dni tygodnia, pogody. Gdyby jeszcze działały we wszystkich pojazdach GPSy to również dałoby radę policzyć niezrealizowane kursy itd.
Właściwie czy nie uważacie, że ciekawie byłoby zapisywać do jakiejś bazy informacje z TTSS a następnie je analizować? Od takich prostych spraw typu sprawdzenie czy faktycznie był taki korek po pokuszenie się o jakieś statystyki opóźnień w zależności od dni tygodnia, pogody. Gdyby jeszcze działały we wszystkich pojazdach GPSy to również dałoby radę policzyć niezrealizowane kursy itd.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2020, 11:47 przez pasazer_mobilisu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie karmić troli
-
- Ekspert
No to byłoby całkiem spoko, bo z takiej bazy można wyciągnąć mnóstwo informacji
Chyba już się wyjaśniło ad Grzegórzeckiej: "zdjęcie zostało wysłane przez motorniczego przed 17. Napisał że korki 10 minut, a opóźnienia sięgają 15 minut".
Czyli korek na 10 min spowodował opóźnienia na 15 minut, a to wszystko w momencie, gdy po necie krążyły filmy, że żadnych utrudnień tam o tej porze nie ma. Logiczne
Jak na takim poziomie jest robiony ten fp na fb, to trochę mi ręce opadły
Chyba już się wyjaśniło ad Grzegórzeckiej: "zdjęcie zostało wysłane przez motorniczego przed 17. Napisał że korki 10 minut, a opóźnienia sięgają 15 minut".
Czyli korek na 10 min spowodował opóźnienia na 15 minut, a to wszystko w momencie, gdy po necie krążyły filmy, że żadnych utrudnień tam o tej porze nie ma. Logiczne
Jak na takim poziomie jest robiony ten fp na fb, to trochę mi ręce opadły
Pora porą, ale utrudnienia wystąpiły co dokumentuje fotografia. Takich przypadków wcześniej nie było. Dla mnie kwestią drugorzędną jest, czy to było 5, 10 czy 15 minut. Powinno być 0.
-
- Ekspert
Re: 05.06.2020 [powrót części linii nocnych]
No właśnie nie pora porą, bo ta fotografia nie dokumentuje kompletnie nic niestety, a ktoś ją zrobił w najbardziej debilny z możliwych sposobów
Zresztą na jednym z filmów, gdzie jest płynny ruch, masz również... dokładnie taką samą sytuację, jak na tej fotce. Przez... 8 SEKUND Sznurek aut wypuszczony spod Hali podjechał na Grzegórzeckie, dobił do świateł, po 8 sekundach wszyscy ruszyli...
I jeszcze raz: nie mam pojęcia, czy to rozwiązanie na Grzegórzeckiej się sprawdzi, ale up... tego w sposób taki, jak wczoraj, to niestety jedynie ośmieszanie się :/
Zresztą na jednym z filmów, gdzie jest płynny ruch, masz również... dokładnie taką samą sytuację, jak na tej fotce. Przez... 8 SEKUND Sznurek aut wypuszczony spod Hali podjechał na Grzegórzeckie, dobił do świateł, po 8 sekundach wszyscy ruszyli...
I jeszcze raz: nie mam pojęcia, czy to rozwiązanie na Grzegórzeckiej się sprawdzi, ale up... tego w sposób taki, jak wczoraj, to niestety jedynie ośmieszanie się :/
A ja gratuluję odwagi motorniczemu i dziwię się publikującej to zdjęcie, ponieważ za używanie telefonu w trakcie jazdy grożą konsekwencje dyscyplinarne.
Jest nam przykro z powodu podania błędnej informacji o czasie opóźnień rzędu 10-15 minut - nie mieliśmy na celu wprowadzania Was w błąd, a jak najszybsze dostarczenie Wam informacji o utrudnieniach w podróżowaniu tramwajami przez ulicę Grzegórzecką. Zawsze staramy się publikować prawdziwe i sprawdzone informacje o utrudnieniach, ale jesteśmy też ludźmi i mogą zdarzyć się błędy, za co Was przepraszamy.
Jesteś w stanie podać link do tych filmów, o których piszesz? Bo stronek o KM w Krakowie jest masa, a komentarzy pod postami jeszcze więcej.kot_feliks pisze: ↑06 cze 2020, 10:39 No właśnie nie pora porą, bo ta fotografia nie dokumentuje kompletnie nic niestety, a ktoś ją zrobił w najbardziej debilny z możliwych sposobów
-
- Ekspert
Ja wrzucałem ok. 16:10, Marcin Hyła wrzucał z jakiejś wcześniejszej godziny, ktoś jeszcze wrzucał po 17
Tzn. "najdziwniejsze" w tym było to, że stoisz tam na miejscu, widzisz brak jakichkolwiek utrudnień (o tej godzinie), a tu nagle olbrzymia g..burza w necie, bo korki na 15 min. A Ty tam jesteś na miejscu i nic takiego nie ma
Natomiast sam jestem ciekaw, o której to było i JAK DŁUGO to trwało. Bo jeśli faktycznie miałoby tam dochodzić do blokowania tramwajów (nawet na 2-3 minuty), to moim zdaniem powinno się tam wprowadzić jakieś modyfikacje. Jednak KMK > rowery / piesi > auta.
Tzn. "najdziwniejsze" w tym było to, że stoisz tam na miejscu, widzisz brak jakichkolwiek utrudnień (o tej godzinie), a tu nagle olbrzymia g..burza w necie, bo korki na 15 min. A Ty tam jesteś na miejscu i nic takiego nie ma
Natomiast sam jestem ciekaw, o której to było i JAK DŁUGO to trwało. Bo jeśli faktycznie miałoby tam dochodzić do blokowania tramwajów (nawet na 2-3 minuty), to moim zdaniem powinno się tam wprowadzić jakieś modyfikacje. Jednak KMK > rowery / piesi > auta.