Sprawy techniczne & forumowe
Sprawy techniczne & forumowe
Tu można zgłaszać swoje komentarze i propozycje dot. działania forum oraz spraw technicznych!
Lista znanych spraw:
-> problem ze znacznikiem "list" na urządzeniach mobilnych
-> nowe emotki
-> czy da się dodać do statystyk na dole liczbę postów przez ostatnie 24h?
-> cytowanie selektywne
-> kliknięcie na nazwę tematu przenosi do pierwszego postu w ogóle, nie pierwszego nieprzeczytanego
Lista znanych spraw:
-> problem ze znacznikiem "list" na urządzeniach mobilnych
-> nowe emotki
-> czy da się dodać do statystyk na dole liczbę postów przez ostatnie 24h?
-> cytowanie selektywne
-> kliknięcie na nazwę tematu przenosi do pierwszego postu w ogóle, nie pierwszego nieprzeczytanego
-
- Ekspert
Re: Sprawy techniczne
No to o co proszę:
- powiększenie skrzynek pw z 50 do 300 wiadomości;
- dostosowanie formatu dla urządzeń mobilnych
Nareszcie nowe forum! (PS. Brakuje emotki z łapką w górę, to przed nawiasem to właśnie ma być łapka, bo nie mam pojęcia czy się wyświetla dobrze wszystkim).
- dostosowanie formatu dla urządzeń mobilnych
Nareszcie nowe forum! (PS. Brakuje emotki z łapką w górę, to przed nawiasem to właśnie ma być łapka, bo nie mam pojęcia czy się wyświetla dobrze wszystkim).
ZrobioneZieleńczanin pisze: ↑17 lut 2020, 19:15 No to o co proszę:
A jaki jest problem? U mnie jest ok w telefonie.
U mnie działa. Spróbuję dodać nowe w najbliższym czasie.Zieleńczanin pisze: ↑17 lut 2020, 19:15 Nareszcie nowe forum! (PS. Brakuje emotki z łapką w górę, to przed nawiasem to właśnie ma być łapka, bo nie mam pojęcia czy się wyświetla dobrze wszystkim).
-
- Pomiarowiec
-
- Pasażer
Witam!
Mam problem taki ze w tapatalku nie wyświetla się część postu @Kaszmira w temacie witajcie na nowym forum, nie wyświetla się część w której jest punktowane.
Mam problem taki ze w tapatalku nie wyświetla się część postu @Kaszmira w temacie witajcie na nowym forum, nie wyświetla się część w której jest punktowane.
Po dłuższym czasie nieużywania forum automatycznie się wylogowuje.
O! Do sprawdzenia. Do tych punktów użyłem znacznika "list" więc pewnie tu jest jakiś zgrzyt.Krzysiek Mietla pisze: ↑18 lut 2020, 5:13Witam!
W międzyczasie zamieniłem "list" w tamtym poście na zwykłe strzałki - teraz powinno Ci się wyświetlać.
-
- Pomiarowiec
A taka kwestia jak wielkość awatarów...? 90x90 pikseli to trochę mało. Przydałoby się przynajmniej ze 150x150
Jak dla mnie jest spoko, mógłby być nawet mniejszy. Twój akurat mi się wyświetla jako 62x62, nie wiem dlaczego. Myślę że ważniejsza jest czytelność nazwy użytkownika, która jest stała na wieki wieków amen, w przeciwieństwie do avatara który sobie można zmieniać zależnie od nastroju. Mówię to oczywiście w kontekście wzrokowców, gdy trzeba rzucić okiem kto napisał dany post, to wolę zobaczyć duży nick niż duży obrazek z nickiem drobnym druczkiem pod spodem.Wonsz_w_pomidorach pisze: ↑18 lut 2020, 19:18 A taka kwestia jak wielkość awatarów...? 90x90 pikseli to trochę mało. Przydałoby się przynajmniej ze 150x150
Ja najpierw klikam "Odpowiedz", wtedy się otwiera pełne okno edycji, gdzie pod spodem jest historia poprzednich postów ("Przegląd tematu"). Tam można zaznaczyć i kliknąć cudzysłów z prawego górnego roku i fragment się wstawia. Przy czym znów u mnie wstawia się tylko sam goły tekst, emotki są pomijane (na starym forum też tak od zawsze miałem, mimo że niektórzy twierdzili że im cytuje razem z emotkami). Emotki mi się cytują tylko gdy zacytuję cały post.
Ustawienia mChata wyświetlają się po angielsku, mimo języka polskiego domyślnego.
Zmieniłem 100x100. To optymalny rozmiar, nie róbmy z avatarów jakichś bannerówWonsz_w_pomidorach pisze: ↑18 lut 2020, 19:18 A taka kwestia jak wielkość awatarów...? 90x90 pikseli to trochę mało. Przydałoby się przynajmniej ze 150x150
-
- Ekspert
Najserdeczniej Ci dziękuję!Cukier pisze: ↑18 lut 2020, 21:53Ja najpierw klikam "Odpowiedz", wtedy się otwiera pełne okno edycji, gdzie pod spodem jest historia poprzednich postów ("Przegląd tematu"). Tam można zaznaczyć i kliknąć cudzysłów z prawego górnego roku i fragment się wstawia. Przy czym znów u mnie wstawia się tylko sam goły tekst, emotki są pomijane (na starym forum też tak od zawsze miałem, mimo że niektórzy twierdzili że im cytuje razem z emotkami). Emotki mi się cytują tylko gdy zacytuję cały post.
Witam wszystkich ponownie, na początku dwie rzeczy warte wspomnienia.
1. Podczas rejestracji konta obrazek z tekstem (tzw. Captcha) był za trudny do rozwiązania jak dla kogoś kto zazwyczaj z takimi zagadkami nie ma problemu rozwiązywać za pierwszy razem. Tu się zastanawiam czemu nie zostało użyte reCaptcha, zapewne istnieje na phpBB jakiś plugin.
2. Widzę że niektóre subfora zniknęły, zatem pytanie w jakim forum powinienem najlepiej umieścić wątek dla mojej aplikacji mobileKKM, w "Kraków w dyskusji" czy "Online & Software"?
Miłego wieczoru
1. Podczas rejestracji konta obrazek z tekstem (tzw. Captcha) był za trudny do rozwiązania jak dla kogoś kto zazwyczaj z takimi zagadkami nie ma problemu rozwiązywać za pierwszy razem. Tu się zastanawiam czemu nie zostało użyte reCaptcha, zapewne istnieje na phpBB jakiś plugin.
2. Widzę że niektóre subfora zniknęły, zatem pytanie w jakim forum powinienem najlepiej umieścić wątek dla mojej aplikacji mobileKKM, w "Kraków w dyskusji" czy "Online & Software"?
Miłego wieczoru