A może w końcu pora przestać karać ludzi za to że automat nie działa? Rzadko kupuję papierowe bilety, ale jeśli już to jest tak pół na pół - a to monety były złe, a płatność kartą to jednak nie działa albo spada biała niezadrukowana karteczka. Śmieszy mnie argument, że wprowadzenie tego zachęci do niszczenia automatów, "Ej Mati dawaj młotek bo nie chce mi się biletu kupować". Tyle było gadania że komunikacja ma być przyjazna pasażerom, a przerzucić odpowiedzialności za niedziałający automat na przewoźnika się nie da. Skoro "pasażer ma mieć bilet wsiadając do pojazdu" to po co te automaty w ogóle są?
yosujiro pisze: 15 maja 2020, 11:16
W niektórych miastach na przystankach jest instrukcja kupowania biletów przez aplikację, u nas można zrobić podobną.
W Krakowie też jest, może nie instrukcja ale karteczka z wymienionymi aplikacjami, w których można kupić bilet. Zastanawiam się tylko czemu tak mało osób z nich korzysta, wiem że skycash bywa upierdliwy, z mobiletem osobiście nie miałem problemów a jest jeszcze nasza regionalna iMKA oraz aplikacja Jakdojade, którą sporo osób już ma zainstalowaną. Najbardziej śmieszy mnie sytuacja, gdy ktoś najpierw stoi w kolejce do automatu, potem denerwuje się bo coś nie działa, szuka pomocy we współpasażerach z rozmienieniem 10 złotych a cały czas ma smartfon w ręce, w którym już dawno mógłby kupić bilet.