To jednak Czechy. Stadler wygrał przypadkiem lub dla postraszenia Skody i Aliance TW Team, że za drogo. Dlatego zamiast naprawiać kasują, bo to niepożądany element.impuls pisze: 18 lip 2021, 22:52 W Ostrawie w Czechach dostarczono z Siedlec w latach 2018-19 40 wagonów dwuczłonowych Stadler Tango NF2. Producent z oddziałem w Polsce zdobył doświadczenie. Trochę krótszych niż krakowskie bo dwuczłonowe. Już jednego nie mają. Dwa ze sobą się na tyle splotły, że zrobili z nich jednego. Reszta pójdzie na części zamienne. U nas najpierw wyratowano RY827, teraz na części czeka HY858. Oby na tym się skończyło "miękkie hamowanie".
STADLER Tango Lajkonik/Lajkonik II Kraków
Re: STADLER Tango Lajkonik Kraków
- pasazer_mobilisu
- Ekspert
Kolejny Lajkonik (13 w Podgórzu i 43 w ogóle) został wpisany na stan zajezdni.
Nie karmić troli 

W jednym tygodniu dostawy 3 sztuk a w kolejnym nic.
Pytam więc gdzie to przyspieszenie o którym niektórzy tu piszą?

Pytam więc gdzie to przyspieszenie o którym niektórzy tu piszą?

Dzisiaj go widać w systemie, jest na 3 i w tej chwili (7:11) jest na Bieżanowie.impuls pisze: 14 lip 2021, 15:56 Dzisiaj też HY866 jest liniowo na mieście na 24-08. Wszedł do ruchu bez sprawnego nadajnika.
Była dostawa w piątek HY870. Ponadto w HY873 wyjęto już dodatkowy sprzęt o którym pisałem (kable, obciążniki) i wagon jest przystosowywany do wejścia do ruchu.kucyk pisze: 25 lip 2021, 21:46 W jednym tygodniu dostawy 3 sztuk a w kolejnym nic.![]()
Pytam więc gdzie to przyspieszenie o którym niektórzy tu piszą?![]()
No to dzisiaj od rana mamy debiut RY838 na 18 - widziany o 07:00 między Szpitalem Narutowicza a Bratysławską jak zmierzał do Krowodrzy Górki
I mamy również przyjazd Lajkonika HY871.
No i zostały 3 pojazdy do dostarczenia, we wrześniu powinny już wszystkie jeździć. 

Re: BOMBARDIER Flexity Classic NGT6
Oraz kolizja RY833 z taksówką na Grunwaldzkim...Bayer2003 pisze: 08 sie 2021, 22:00 Dodając do tego niedawną kolizję RF317 z RF318 (ten drugi już jeździ) oraz kwietniowe najechanie HL437 na HK459 (pierwszy naprawiony już dawno, drugi niestety jeszcze nie) wynika, że rozbitków mamy całkiem sporo (a jeszcze 3 dni temu na HY857 spadło drzewo...). Naprawa tego wszystkiego niestety potrwa.
Kontynuacja dyskusji z tematu o NGT6: viewtopic.php?f=5&t=43&p=15036#p15014 - mod. Zieleńczanin
Ten akurat po kolizji na drugi dzień wyjechał, więc nie liczę, ale takie zdarzenie niestety również miało miejsce.
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
Coś jednak musiało być, bo RY833 stoi od kilku dni i ma cały przód odsłonięty, Nie ma osłon przednich i bocznych.
Na stronie MPK zaktualizowano bazę taboru. 47 Lajkoników z opóźnieniem wpisane na stan 

Linia "52" co 5 minut w szczycie to komunikacyjna racja stanu!
Rzeczywiście był to od kilku tygodni niezły absurd. Co patrzyłem to widziałem 43 Lajkoniki na stanie.Kitek pisze: 09 sie 2021, 11:16 Na stronie MPK zaktualizowano bazę taboru. 47 Lajkoników z opóźnieniem wpisane na stan![]()

Ale czy ta zmiana na papierze jest tego wszystkiego warta?

Jest 47 sztuk a na linii widzę maksymalnie 31sztuk?

Takim sposobem rozdysponowania taboru obawiam się czy od września linia "9" będzie w całości niskopodłogowa?

O linii "22" czy też innej nie wspominam. Dla mnie jest to totalna porażka.

Będziemy mieć 110 Lajkoników a w ruchu może 85.

Wiadomo jak bardzo ucierpiał HY857?
- pasazer_mobilisu
- Ekspert
Widocznie "webmaster" był na urlopie, na plus to że każdy debiut był niespodzianką.kucyk pisze: 09 sie 2021, 15:51 Rzeczywiście był to od kilku tygodni niezły absurd. Co patrzyłem to widziałem 43 Lajkoniki na stanie.
Lajkoniki podobnie jak inny niskopodłogowy tabor NGT6/NGT8 mają latem urlop.
Nie karmić troli