Może MPK specjalnie pomyślało uruchamiając "434". Ta linia będzie rajem dla kontrolerów biletówpjetrek pisze: 21 kwie 2021, 21:32 myślę, że dla niektórych taryfa MPK w ogóle nie była problemem, jaka by ona nie była![]()

Może MPK specjalnie pomyślało uruchamiając "434". Ta linia będzie rajem dla kontrolerów biletówpjetrek pisze: 21 kwie 2021, 21:32 myślę, że dla niektórych taryfa MPK w ogóle nie była problemem, jaka by ona nie była![]()
Tylko to jest trochę takie błędne koło, na zasadzie:Kaszmir pisze: 21 kwie 2021, 21:28Wszak już w dawnych latach był problem, że wiele osób szturmowało "134" przy "Babie Jadze" - czyli taryfa nie była dla nich problemem. Teraz dostaną dedykowaną linię, do tego bardziej punktualną niż "134"![]()
O tak. Pamiętam Ikarusy 280 kursujące przez Szczyglice.tomaszep42 pisze: 26 kwie 2021, 12:26 P z Bronowic Małych na lotnisko w czasie ostatniej wizyty św Jana Pawła II w Polsce
Przyjęta numeracja to:Krknews.pl pisze: Nowe linie rekreacyjne zostaną uruchomione już 1 maja! Autobusem będzie można dojechać do Ojcowa, Niepołomic i Będkowic. Autobusy na nowych trasach będą kursować w weekendy i dni świąteczne. I co ważne – w zależności od pogody.
Linie LR0, LR1 i LR8 będą kursować w zależności od prognozy pogody. W każdy czwartek będzie publikowany komunikat informujący o tym, czy w dany weekend zostaną one uruchomione.
Linie LR0 i LR8 będą obsługiwane przez Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne SA w Krakowie, natomiast linia LR1 przez Mobilis sp. z o.o.
Linie rekreacyjne wejdą w skład sieci KMK, co oznacza, że osoby posiadające bilety sieciowe na strefę pierwszą (miejską), promocyjnie będą mogły się nimi poruszać bez dodatkowych opłat. Pozostałe osoby w przypadku braku biletu sieciowego, będą mogły skorzystać z biletów jednorazowych dostępnych w taryfie KMK.
Przewiduje się również zwiększenie liczby kursów na liniach 100, 101 i 134 (dojazd do kopca Kościuszki, Lasu Wolskiego i zoo) oraz uruchomienie po raz kolejny linii sezonowych nr 352 i 427 (dojazd do Kryspinowa oraz Bagrów). Informacje o tych kursach będą publikowane na bieżąco.
Przylasek to dopiero ruszy jak zacznie sie sezon plażowy, bo teraz to chyba malo kogo interesuje plaża z zimną wodą.Kaszmir pisze: 27 kwie 2021, 19:42 Biorąc pod uwagę odzew z ankiet, ~f=30 to zdecydowanie dobry ruch
Numeracja zmieniona, bo "Rx" kolidowało z oznaczeniem rezerw w MPK. Choć ja bym wolał zwykłe "5xx", wszak tym będą.
Z "LR2" do Przylasku Rusieckiego pewnie czekają na zakończenie prac tamże.
Pełna zgoda, też wolałbym "5xx". Jakoś linia do Kryspinowa ma normalną numerację i raczej to nikomu nie przeszkadza. Wtedy trzeba byłoby też ujednolicić i wybrać zakres "3xx" lub "5xx". Osobiście preferowałbym "5xx", ze względu na obowiązującą pierwszą strefę biletową.Kaszmir pisze: 27 kwie 2021, 19:42
Numeracja zmieniona, bo "Rx" kolidowało z oznaczeniem rezerw w MPK. Choć ja bym wolał zwykłe "5xx", wszak tym będą.
Część osób które nie sprawdzą dokładnej trasy, mogą się trochę zdziwić, spodziewając się ujrzeć na końcowym przystanku nieco inny zamek„Ojców Zamek”
W dodatku to 5xx nawiązywałoby do bardzo odległej bo aż z lat 70tych ubiegłego wieku numeracji linii rekreacyjnych np 503 Szeroka - Zarabie, 504 pl Centralny - Dobczyce czy 505 Szeroka - Mników, 506 Szeroka - Ojców na planie z r 1973obserwator pisze: 27 kwie 2021, 20:09Pełna zgoda, też wolałbym "5xx". Jakoś linia do Kryspinowa ma normalną numerację i raczej to nikomu nie przeszkadza. Wtedy trzeba byłoby też ujednolicić i wybrać zakres "3xx" lub "5xx". Osobiście preferowałbym "5xx", ze względu na obowiązującą pierwszą strefę biletową.Kaszmir pisze: 27 kwie 2021, 19:42
Teraz, póki wieczór jest jeszcze wcześnie to godz. 19:00 wydaje się ok, natomiast w czerwcu i lipcu, kiedy zmierzch zapada koło 21-21:30 to myślę, że kursy około 20:30 też miałyby pasażerówpasazer_mobilisu pisze: 27 kwie 2021, 23:03 chociaż nie wiem czy godzina 19 to nie za wcześnie na ostatnie kursy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości