[...]
W pojazdach linii LR6 na odcinku Krzeszowice Dworzec Autobusowy – Rudno Zamek i LR9 na odcinku Krzeszowice Dworzec Autobusowy – Czerna Las będzie można także odbywać przejazd na podstawie następujących biletów kolejowych ważnych w pociągach spółki POLREGIO:
- jednorazowych - na przejazd w jedną stronę lub "tam i z powrotem" w relacji pomiędzy dowolną stacją (przystankiem) posiadającą w nazwie "Kraków" (w tym "Kraków Business Park") a inną stacją (przystankiem), o ile w tej relacji jest obsługiwana stacja "Krzeszowice", oraz w relacji pomiędzy stacją (przystankiem) "Zabierzów" lub "Rudawa" a inną stacją (przystankiem), o ile w tej relacji jest obsługiwana stacja "Krzeszowice";
- strefowych - czasowych lub liniowych ważnych w relacjach podanych wyżej;
- okresowych - ważnych w relacjach podanych wyżej.
Pomysł z PolRegio fajny, jednak rozszerzyłbym o pociągi IC.
yosujiro pisze: 27 lip 2021, 20:16
Co do Tenczynka to uzgodnić temat z powiatem i postawić słupek raczej nie będzie problematyczne.
Co do Rudna, to z opisu przystanku końcowego wynika, że będzie przy Muzeum Agatów, gdzie powstał spory parking, bo z dolnego parkingu to jest ścieżka, a nie droga. Dojazd jest ciasny, ale ja obstawiam, że do obsługi tych dwóch linii wyślą Sprintery, bo Autosany to raczej będzie nadpodaż.
Można jak najbardziej to zrobić, ale urzędnicy, którzy często myślą jak myślą nie wpadną na taki pomysł.
Ponadto dodałbym na LR6 przystanek w Tenczynku w rejonie OSP, a na LR9 przystanek gdzieś w okolicy kopalni Czatkowice.
Zdziwiłbyś się... Wyślą pewnie jak na LR8 SU 12 IV/SU 12,9 III Hybrid, i max 5 osób będzie jeździć.
Kaszmir pisze: 27 lip 2021, 20:53
Sprintery mają tylko jedną parę drzwi i z tego co wiem przez to nie mogą jeździć na regularnych liniach. A "LR" wg mnie są regularne - nawet jeśli kursują tylko w słoneczne dni, to jednak mają przygotowany rozkład.
Dokładnie - na regularnej linii zbiorkomu nie mogą żadne pojazdy, które nie mają dodatkowych drzwi.