Tak, o dziury z Piastów, moje niedoprecyzowanieBayer2003 pisze: 25 sie 2021, 20:48 Użytkownikowi Kitek chodziło chyba o dziury z Osiedla Piastów (trzy w soboty i dwie w niedziele).

Tak, o dziury z Piastów, moje niedoprecyzowanieBayer2003 pisze: 25 sie 2021, 20:48 Użytkownikowi Kitek chodziło chyba o dziury z Osiedla Piastów (trzy w soboty i dwie w niedziele).
Jak myślicie, ile etapów wzmocnień pojawi się jeszcze w tym roku.damian_krk2 pisze: 24 sie 2021, 16:54Pewnie część wróci od III etapu wzmocnień.Kitek pisze: 24 sie 2021, 16:00 Również nie powróciły zawieszone linie tramwajowe i autobusowe. Czy to znak, że można się z tymi liniami powoli żegnać![]()
Mi też, 112 nie wraca do częstotliwości co 20 min od września mimo że takie zapewnienie dostałem więc można sobie darować te etapy wzmocnień, będą patrzeć na sytuację epidemiologiczną i nie liczę że jakieś wzmocnienia będą mimo że tak mówili.toja pisze: 25 sie 2021, 21:21damian_krk2 pisze: 24 sie 2021, 16:54Pewnie część wróci od III etapu wzmocnień.Kitek pisze: 24 sie 2021, 16:00 Również nie powróciły zawieszone linie tramwajowe i autobusowe. Czy to znak, że można się z tymi liniami powoli żegnać![]()
Jak myślicie, ile etapów wzmocnień pojawi się jeszcze w tym roku.
Zawsze był jeden komunikat o zmianach w okolicach przed 1 września, informowano również o wzmocnieniach przed 1 listopada.
Rozumiem, że sytuacja pandemiczna może jeszcze nie raz mieć duży wpływ na organizację KM, ale brakuje konkretów. Chyba, że rzeczywiście niewiele ma się zmienić, tak więc mówienie o etapach wzmocnień może być nieskuteczne. Zapowiadane wzmocnienie Avii, czy przypadkiem nie było "czczym" gadaniem?
Nowa relacja do Michałowic z Podwawelskiego dostaje od razu 15 min a stara o dużej sprawdzonej popularności pozostanie na poziomie co 30 min. Może Janosik gdzieś musiał zabrać, żeby komuś dać.MichalTyniec pisze: 25 sie 2021, 21:37 Mi też, 112 nie wraca do częstotliwości co 20 min od września mimo że takie zapewnienie dostałem więc można sobie darować te etapy wzmocnień, będą patrzeć na sytuację epidemiologiczną i nie liczę że jakieś wzmocnienia będą mimo że tak mówili.
I to jest najbardziej śmieszne bo żeby nie było że kogoś obrażam z tamtych rejonów, ale jak można bez jakiejkolwiek wiedzy i pomiaru uruchomić linie co 15 min na dalekie obrzeża miasta a tu nie wzmocnić nic tylko tłumaczyć że przegubowy autobus w pełni wystarcza.impuls pisze: 25 sie 2021, 22:06 Nowa relacja do Michałowic z Podwawelskiego dostaje od razu 15 min a stara o dużej sprawdzonej popularności pozostanie na poziomie co 30 min. Może Janosik gdzieś musiał zabrać, żeby komuś dać.
Może od 20 września wzmocnią 112 i 162. Na konferencji zapowiadali f7.5 na 139 i 503, więc skoro to jest w planach to 112 tym bardziej.MichalTyniec pisze: 25 sie 2021, 22:15 Mi też, 112 nie wraca do częstotliwości co 20 min od września mimo że takie zapewnienie dostałem więc można sobie darować te etapy wzmocnień, będą patrzeć na sytuację epidemiologiczną i nie liczę że jakieś wzmocnienia będą mimo że tak mówili.
Nie, zawsze były co najmniej dwa etapy wzmocnień - przełom sierpnia/września (szkolny) i września/października (studencki). Teraz jest podobnie, jednak oba przesunięte o ok. dwa tygodnie wcześniej + doszedł jeszcze środkowy etap (aglo + nocne).toja pisze: 25 sie 2021, 21:21Zawsze był jeden komunikat o zmianach w okolicach przed 1 września, informowano również o wzmocnieniach przed 1 listopada.
A może po prostu konkrety się jeszcze ustalają? O Avii przecież pisano powyżej, że trwają negocjacje z Radą Dzielnicy i mieszkańcami - skoro były protesty, to chyba dobrze że nie uruchamiają linii "na głupa" tylko starają się dogadać z pasażerami?toja pisze: 25 sie 2021, 21:21Rozumiem, że sytuacja pandemiczna może jeszcze nie raz mieć duży wpływ na organizację KM, ale brakuje konkretów. Chyba, że rzeczywiście niewiele ma się zmienić, tak więc mówienie o etapach wzmocnień może być nieskuteczne. Zapowiadane wzmocnienie Avii, czy przypadkiem nie było "czczym" gadaniem?
Reeety, ale Wam się narzekanie włączyło. To chyba dowód, że cokolwiek zrobi ZTP - źle.MichalTyniec pisze: 25 sie 2021, 22:15I to jest najbardziej śmieszne bo żeby nie było że kogoś obrażam z tamtych rejonów, ale jak można bez jakiejkolwiek wiedzy i pomiaru uruchomić linie co 15 min na dalekie obrzeża miasta a tu nie wzmocnić nic tylko tłumaczyć że przegubowy autobus w pełni wystarcza.
Wiesz ja doceniam starania ZTP i robią ile się da, ale czy naprawdę nie można było zrobić co 20 minut na liniach autobusowych w niedzielę do 22-23, a nie do 18-19 i nawet później to zacząć? Ludzie jeżdżą też wieczorami a nie do 18-19. Zobacz na jakdojade rozkłady.Kaszmir pisze: 26 sie 2021, 3:17 Reeety, ale Wam się narzekanie włączyło. To chyba dowód, że cokolwiek zrobi ZTP - źle.
Jakby mieli nieograniczone fundusze lub nie byli z nich rozliczani, to pewnie by to zrobili. Budżet jest określony i ZTP musi działać w jego ramach.Krakowianin pisze: 26 sie 2021, 9:12Wiesz ja doceniam starania ZTP i robią ile się da, ale czy naprawdę nie można było zrobić co 20 minut na liniach autobusowych w niedzielę do 22-23, a nie do 18-19 i nawet później to zacząć? Ludzie jeżdżą też wieczorami a nie do 18-19. Zobacz na jakdojade rozkłady.Kaszmir pisze: 26 sie 2021, 3:17 Reeety, ale Wam się narzekanie włączyło. To chyba dowód, że cokolwiek zrobi ZTP - źle.
To może to f-20 zatem od godzin popołudniowych, kiedy zaczyna więcej ludzi jeździć? Innego pomysłu nie mam.Woof pisze: 26 sie 2021, 9:46Jakby mieli nieograniczone fundusze lub nie byli z nich rozliczani, to pewnie by to zrobili. Budżet jest określony i ZTP musi działać w jego ramach.Krakowianin pisze: 26 sie 2021, 9:12Wiesz ja doceniam starania ZTP i robią ile się da, ale czy naprawdę nie można było zrobić co 20 minut na liniach autobusowych w niedzielę do 22-23, a nie do 18-19 i nawet później to zacząć? Ludzie jeżdżą też wieczorami a nie do 18-19. Zobacz na jakdojade rozkłady.Kaszmir pisze: 26 sie 2021, 3:17 Reeety, ale Wam się narzekanie włączyło. To chyba dowód, że cokolwiek zrobi ZTP - źle.
Z komentarza na Kraboku z artykułu wynika, że do 20 była np 105 w 2019
Dlatego nie dziwi mnie, że "16" była zawieszona na wakacje 2 lata temu (widać, że to w głównej mierze linia "szkolna").Bayer2003 pisze: 25 sie 2021, 20:48 Widząc na jednym z profili na Instragamie frekwencję na linii "16" w popołudniowym szczycie nie dziwię się, że ZTP nie przywraca od razu pełnej oferty komunikacyjnej, tylko czeka z "odwieszeniem" linii takich jak "12", "17" czy "44".
Tylko, że odkąd zniknęła "16" w weekendy (czyli od 2 lat) ten problem nie został w żaden sposób rozwiązany a pasażerowie na pewno 40 minut nie będą czekać na tramwaj, więc to "zachęcanie do komunikacji" ma odwrotny skutek.
Liczę, że III etap będzie w całości poświęcony dniom powszednim ("502" też miało ~f=7,5).damian_krk2 pisze: 25 sie 2021, 23:52 Może od 20 września wzmocnią 112 i 162. Na konferencji zapowiadali f7.5 na 139 i 503, więc skoro to jest w planach to 112 tym bardziej.
Tutaj jest to istotne przy liniach obsługujących Dworzec ("105" i "129") by ~f=20 było również wieczorem, ponieważ mnóstwo ludzi wsiada do tych linii na DGZ.Krakowianin pisze: 26 sie 2021, 9:12 Wiesz ja doceniam starania ZTP i robią ile się da, ale czy naprawdę nie można było zrobić co 20 minut na liniach autobusowych w niedzielę do 22-23, a nie do 18-19 i nawet później to zacząć? Ludzie jeżdżą też wieczorami a nie do 18-19. Zobacz na jakdojade rozkłady.