Bayer2003 pisze: 21 wrz 2021, 21:16Pisałem tak kiedyś, jednak napełnienia na "13" w ostatnim czasie znacząco spadły (chyba najbardziej ze wszystkich linii tramwajowych). Gdyby miał tam jeździć tabor z Wiednia to niestety dzisiaj bliżej tam do solówek niż składówTramwajolog14 pisze: 21 wrz 2021, 19:42 A to akurat dodałem, bo kiedyś ktoś pisał (o ile mnie pamięć nie myli, to byłeś nawet ty), że na "13" są duże napełnienia w szczycie i przydałby się tam tabor trochę dłuższy. Wykorzystanie Wiedeńców i tak jest małe, więc by to nie zaszkodziło.. Najlepszą opcją wydaje się kierowanie na tą linię ośmiu Bombardierów NGT6 oraz czterech podgórskich składów 2x105Na (jak to ma miejsce od poniedziałku). Pozostałe trzy brygady są do przedyskutowania - osobiście widziałbym tam nowohuckie Konstale, jednak nie wiem na ile to realny scenariusz.
To Ty chyba nie widziałeś 13, dziś w NGT6 na Bagateli był straszny tłok, i nie tylko dziś tak jest. W 105Na jest jeszcze gorzej pomimo, że mają trochę większą pojemność.