GoMeZz391 pisze: 28 lip 2021, 19:05
Wystarczy aby zrobili jak Spintery u prywaciaży. Masz wtedy drzwi "bagażnika" jako dodatkowe drzwi awaryjne i jak będą dwuskrzydłowe to często uznawane są za drugie drzwi z prawej strony.
No nie wiem czy są tak uznawane. Prywacia
rze obsługują w większości linie nie będące regularną komunikacją miejską, więc ten wymóg ich nie dotyczy.
yosujiro pisze: 27 lip 2021, 22:50
Ale sam przepis nie odpowiada na zadane pytanie, tylko stwierdza, że km ma mieć dwoje drzwi z prawej strony.
Myślę że ciężko będzie zapytać Marka Pola o intencje, a jeśli nawet się uda to prawdopodobnie nie będzie pamiętał
yosujiro pisze: 27 lip 2021, 22:50
Jednakowoż przepis jest nieżyciowy i dla takich kurdupli jak Karsan czy Sprintery powinno być utworzone wyłączenie.
Sprinter akurat ma wersje z więcej niż 1 drzwiami czego przykładem w Krakowie jest #PA102. Widziałem też podobne Sprintery w innych miastach i zastanawiałem się co za debil uparł się na dodatkowe drzwi w tak małym pojeździe i tu proszę niespodzianka - okazało się że debili szukałem nie tam gdzie trzeba

Ciekawe czy w MPK ktoś za to odpowiedział, trochę kasy jednak poszło a ciężko uwierzyć że do obsługi Telebusa potrzebne jest aż 5 pojazdów.