Zapewne: "NIE".

Zapewne takim rezultatem jak Kuklińskiego.impuls pisze: 21 lip 2021, 21:54 No szału nie ma. Po roku prac, nie rozpoczęli najważniejszych i najtrudniejszych obiektów inżynieryjnych........... Inwestycja na Górkę prowadzona jest nieudolnie i nie wiem czym to się skończy.
Jakiś motorniczy chwalił torowisko na Płaszów. Inwestycje są robione zwykle przez kilkudziesięciu podwykonawców. I zwykle coś jest zrobione dobrze a inne rzeczy źle.kucyk pisze: 21 lip 2021, 22:11
Zapewne takim rezultatem jak Kuklińskiego.![]()
Jechałem wczoraj tamtędy samochodem w jedną i drugą stronę i tak pofałdowanej jezdni w mieście nigdzie nie spotkałem. Masakra.![]()
Jezdnia wybudowana 11 lat temu. Takie nierówności.![]()
A w ubiegłym roku MPK tak się chełpiło tą inwestycją.![]()
![]()
Kuklińskiego nie jest dobrym odniesieniem, bo tam wykonawca przy współudziale pewnych nadzorców wprost oszukiwał inwestora (czyli właśnie MPK). Na przykład za dnia kładli podbudowę, a nocami wywozili. Zrobili też słabszy asfalt.kucyk pisze: 21 lip 2021, 22:11Zapewne takim rezultatem jak Kuklińskiego.impuls pisze: 21 lip 2021, 21:54 No szału nie ma. Po roku prac, nie rozpoczęli najważniejszych i najtrudniejszych obiektów inżynieryjnych........... Inwestycja na Górkę prowadzona jest nieudolnie i nie wiem czym to się skończy.![]()
Jechałem wczoraj tamtędy samochodem w jedną i drugą stronę i tak pofałdowanej jezdni w mieście nigdzie nie spotkałem. Masakra.![]()
Jezdnia wybudowana 11 lat temu. Takie nierówności.![]()
A w ubiegłym roku MPK tak się chełpiło tą inwestycją.![]()
![]()
https://gazetakrakowska.pl/krakow-jeden ... 1-15942411Przyznają tam, że generalnego wykonawcę (firmę Intercor) od odstąpieniu od umowy z dniem 30 listopada 2021 r. poinformował podwykonawca (Sarivo). W odpowiedzi Intercor uznał odstąpienie za bezskuteczne i wezwał podwykonawcę do kontynuowania robót jednocześnie informując o możliwości wprowadzenia wykonawstwa zastępczego lub samodzielnego realizowania robót na koszt podwykonawcy.
https://www.facebook.com/zimkrakow/post ... 2326844654Nawiązując do pojawiających się w przestrzeni medialnej twierdzeń jakoby zagrożona była realizacja linii KST do Górki Narodowej była zagrożona oswiadczamy:
Realizacja inwestycji nie jest zagrożona. Niedawno pojawił się natomiast spor pomiędzy generalnym wykonawcą A jednym z podwykonawców zadania.
Podwykonawca (Sarivo) poinformował generalnego wykonawcę (Intercor) o odstąpieniu od umowy wiążącej strony z dniem 30.11.2021 r. W odpowiedzi
Intercor uznał odstąpienie za bezskuteczne i wezwał podwykonawcę do kontynuowania robót. Kwestia ta powinna być rozstrzygnięta pomiędzy stronami umowy tj. generalny wykonawca - podwykonawca na bazie zapisów umownych lub ostatecznie przed sądem powszechnym. W naszej ocenie jako Inwestora spór nie powinien mieć wpływu na kontunuowanie robót. Za całość robót, w tym zleconych podwykonawcy, odpowiada generalny wykonawca. Warto też zwrócić uwagę, że spór pomiędzy generalnym wykonawcą a podwykonawcą mas bitumicznych przypadł na okres zimowy, kiedy ze względu na warunki pogodowe i temperatury mniej jest robót związanych z asfaltowaniem. Więc tym bardziej nie powinien mieć on wpływu na harmonogram realizacji robót.
O prawie 33 mln zł zwiększy się dofinansowanie z Funduszy Europejskich na budowę linii tramwajowej Krakowskiego Szybkiego Tramwaju.
Przyznanie dodatkowych pieniędzy unijnych dla inwestycji, która połączy osiedle Krowodrza Górka z Górką Narodową, ogłosili dziś (14 grudnia 2021 roku) ministrowie infrastruktury oraz funduszy i polityki regionalnej.
https://zim.krakow.pl/budowa-kst-do-gor ... i-ruchu-2/Z kolei już od kwietnia powinien zostać przywrócony ruch dwukierunkowy na ul. Pachońskiego, na odcinku od Zielińskiej do Vetulaniego. Korzystając z dobrej pogody wykonawca zintensyfikował tam roboty drogowe. Jeśli takie warunki się utrzymają, a roboty uzyskają odbiory, w kwietniu kierowcy będą mogli korzystać z dwóch kierunków jazdy. Wtedy zniknie uciążliwy dla mieszkańców objazd ulicami Vetulaniego i Jasną, a komunikacja autobusowa powróci na stałe trasy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Boss, Google [Bot] i 3 gości