Jestem pewien, może na 1 kurs był Mercedes, ale rano zawsze były 2 kartony, nawet na łączeniach z innymi liniamiMichajlo pisze: 23 mar 2022, 16:48 Jesteś pewny?
Bo ja bodajże w wtorek czy środę widziałem mercedesa w Aleksandrowicach -> BM
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
21.03.2022
-
- Ekspert
Re: 21.03.2022
To i tak dużo, bo gdyby były ręczne pomiary to byłby tylko jeden dzień.
-
- Ekspert
Nie zgodzę się z tym, 3 lata temu robiłem takie pomiary osobiście i były codziennie na każdej brygadzie.ant_sm pisze: 25 mar 2022, 18:13 To i tak dużo, bo gdyby były ręczne pomiary to byłby tylko jeden dzień.
Jeśli masz na myśli pomiary wykonywane przez Stowarzyszenie Metropolia Krakowska w 2018 roku, to one były jednodniowe na każdej linii aglomeracyjnej. Być może mówisz o innych pomiarach - tego nie wiem. W Krakowie nie było do tej pory żadnych, żeby na danej linii był pomiar wykonywany dwa i więcej razy (poza pewnie sytuacjami, kiedy były zrobione źle i wykonawca je powtarzał).Scania_9640 pisze: 25 mar 2022, 19:56 Nie zgodzę się z tym, 3 lata temu robiłem takie pomiary osobiście i były codziennie na każdej brygadzie.
-
- Ekspert
Nigdy nie zapomnę jak mierzyli jakieś debile w 2011 u mnie gdzie niby nikt nie jechał do Tyńca a wszystko do Kostrza gdzie było dokładnie odwrotnie, przez co potem okradli mnie z autobusu, potem okazało że nawet na większości kursów nikogo z pomiarowców nie było tylko wpisywali głupoty na kartki, tylko się cieszyć że teraz mamy autobusy z licznikami które dokładnie sprawdzają jaka rzeczywiście frekwencja jest i nawet jeśli jest to parę dni a nie więcej to i tak nieporównywalnie lepiej do tego co było kiedyś.ant_sm pisze: 28 mar 2022, 20:26 Jeśli masz na myśli pomiary wykonywane przez Stowarzyszenie Metropolia Krakowska w 2018 roku, to one były jednodniowe na każdej linii aglomeracyjnej. Być może mówisz o innych pomiarach - tego nie wiem. W Krakowie nie było do tej pory żadnych, żeby na danej linii był pomiar wykonywany dwa i więcej razy (poza pewnie sytuacjami, kiedy były zrobione źle i wykonawca je powtarzał).
-
- Ekspert
W 2019r, napisałem 3 lata temu. Nieraz robiłem po parę dni z rzędu na tej samej linii.ant_sm pisze: 28 mar 2022, 20:26 Jeśli masz na myśli pomiary wykonywane przez Stowarzyszenie Metropolia Krakowska w 2018 roku, to one były jednodniowe na każdej linii aglomeracyjnej. Być może mówisz o innych pomiarach - tego nie wiem. W Krakowie nie było do tej pory żadnych, żeby na danej linii był pomiar wykonywany dwa i więcej razy (poza pewnie sytuacjami, kiedy były zrobione źle i wykonawca je powtarzał).
To możesz pisać od razu rok. Ja nie wiem o jakich pomiarach mówisz i czy czasem nie policzyłeś trzy lata od 2021, co się często zdarza na początku roku.
Tak jak pisałem w Krakowie nigdy nie było pomiarów ręcznych kilka dni na tej samej linii. Może te pomiary były robione na zlecenie gmin np. do jakichś dokumentów jak plan transportowy czy mobilności. Nie podałeś żadnych szczegółów kiedy dokładnie to było czy na jakich liniach więc można tylko gdybać.
Pomiary ręczne były ale już parę lat temu... nie wiem od czego to zależało ale część linii była wykonywana w dzień powszedni tylko a część szczególnie aglomeracyjne osobno w dzień powszedni, osobno w soboty, osobno w niedzielę.