Z drugiej strony można powiedzieć, że w Twoim pomyśle (zostawienie tego, jak obecnie)...Kowalik pisze: 13 cze 2022, 13:32 Jako mieszkaniec korzystający z przystanku Piaski Nowe, wyrażę swoją opinię. Zaproponowana zmiana 6 za 11. Tracę bezpośredni dojazd na Koronę, Plac Wolnica, Wawel. Pozostają mi przesiadka na mocno zapełnioną 13, bądź przejazd 11 i kombinować w Łagiwenikach. O ile Kurdwanów nie straci na likwidacji 6, bo będzie 10, o tyle raczej całe Piaski i Kozłówek dopełni 13, ponieważ mało kto pojedzie przez Kurdwanów np na Stradom. Dlatego ze swojej perspektywy bliższa mi propozycja Fysztofa, ponieważ uruchomienie linii autobusowej po TŁ, pozwoliłoby realnie utworzyć i zbadać potok pod przyszłą linię 23. Ponadto proponowana linia 104 pozwoliłaby na poprawę punktualności, zwazywszy że linie 2x4, są mocno opóźnione w godzinach szczytu.
"Jako mieszkaniec korzystający z przystanku Piaski Nowe, wyrażę swoją opinię. Brak zmiany 6 za 11. Nie mam bezpośredniego dojazdu do pracy na Wadowicką, a przecież są tam coraz większe kompleksy biurowców. Pozostaje mi przesiadka na mocno zapełnioną 11 i to tylko z linii 24, bo 50 skręca na estakadę. Ewentualnie jazda autobusami, które co chwilę łapią opóźnienia, i przesiadka na Matecznym. Co mi z dojazdu na Plac Wolnica, skoro jeżdżę tam głównie w weekendy, a codziennie do pracy na Wadowicką? Dlatego z mojej perspektywy bliższa mi jest zamian tras 6 i 11"
Jak widać ktoś zyskuje / ktoś traci. Niektóre relacje znikną, za to pojawią się nowe. Imho kluczem nie jest to, aby nikt nie stracił, tylko aby zyskało więcej osób, niż straciło

Zawsze znajdziesz kogoś, dla kogo będzie gorzej.