impuls pisze: 17 wrz 2022, 22:02
W TTSS widziałem już na "21" pięć brygad niskich i jeden skład 105Na. Wprawdzie mogła to być jedna rezerwa.
Był taki dzień, jednak pamiętam, że piąty niskacz dość szybko zniknął wtedy z systemu. Prawdopodobnie była to po prostu rezerwa za padniętego E1 (są one jednak dosyć awaryjne).
Tak czy inaczej wyłączone są trzy E1 solo. Pozostało sześć w tym HW101, który jest zabytkiem, oszczędzają go i nie zawsze wysyłają.
Nie zauważyłem jakiegoś szczególnego oszczędzania HW101, bywały oczywiście dni w których nie wyjeżdżał, jednak podobnie było zapewne z innymi wagonami. Od poniedziałku niestety wyjeżdżać będzie 5/6 solówek (osobiście myślałem, że jest ich jednak więcej) - jest to duże wykorzystanie i żaden wagon raczej oszczędzany już nie będzie - oby tylko wagonów starczyło.
Osobiście składu HZ278+HZ279 nie widziałem po remoncie. Jeśli się pojawi to dajcie znać.
Rozumiem, że nie wiesz co dzieje się z tym składem?
Mogą też rozczepić jakiś skład E1+c3.
Jest to jakaś opcja, jednak pytanie jak w Nowej Hucie z wykorzystaniem E1+c3 (jeden skład jest chyba jeszcze wykorzystywany jako nauka jazdy)?
Odstawiony jest też RW153+RB553. Jest mocno skorodowany i jak go teraz nie wezmą do malowania to go skasują.
Wydaje mi się, że niedawno skład ten jeszcze jeździł - czy został on odstawiony w ostatnich dniach?