Tak
Mistrzejowicka -> Prawdopodobnie linia Zesławice - Mistrzejowicka - jak "182" - Mistrzejowice. Acz wg mnie lepiej by jechała jak "511" do Wiślickiej i potem np. do Mistrzejowic bo tak to ominie główny węzeł przesiadkowy w rejonie. Wiślicka jest ważniejsza, przynajmniej do otwarcia tramwaju przez Meissnera.
Kozienicka -> Chodzi o zachodni odcinek, do Podgórek Tynieckich bo mieszkańcy prosili o połączenie w stronę Czerwonych Maków, które dla części osób jest atrakcyjniejsze niż dojazd przez Kostrze i Tyniecką. Ten odcinek Kozienickiej jest w złym stanie jednak ma być poprawiany.
Widłakowa -> Tu pewnie chodzi o wydłużenie "176" w głąb zabudowań. Trochę się zastanawiam, czy nie dałoby się w takim razie pociągnąć połączenia już przez Widłakową i np. Falistą do Tynieckiej bo wtedy można by zaproponować sensowniejszą trasę linii.
Tetmajera -> Chodzi o lokalną dowozówkę z Bronowic Małych, która przy okazji obsłuży nowe zabudowania m.in. przy Katowickiej. Acz jestem sceptyczny bo mam wrażenie, że dla wielu osób i tak lepszą/szybszą opcją będzie dalej chodzenie pieszo na tramwaj, zwłaszcza że autobus będzie chyba musiał jeździć naokoło przez rondo Ofiar Katynia. Z tego co wiem, urzędnicy w pewnej chwili też mieli zrezygnować z tej koncepcji, lecz wychodzi że do niej wracają.
Grębałów -> Tak jak wspominaliśmy, ma być nowa linia z os. Na Stoku do Grębałowa, numer roboczy "170" (
tu było więcej).
Forteczna -> Nie wspomniano w artykule bo tu przejadą również wozy midi, jednak niebawem kończy się remont Fortecznej i ma nią pojechać km (chodzi o wschodni odcinek, do Zakopiańskiej). Dawniej planowano by pojechało tamtędy wyprostowane "121", acz teraz chyba urzędnicy chcą znaleźć inną koncepcję.