Prawda, tego już jednak litościwie nie dopisywałem, bo mamy do czynienia z marnym ogryzkiem tego, co istniało, a nie z zupełnie nowym wcieleniem linii

Prawda, tego już jednak litościwie nie dopisywałem, bo mamy do czynienia z marnym ogryzkiem tego, co istniało, a nie z zupełnie nowym wcieleniem linii
Faktycznie tak było, gratuluję Ci dobrej pamięci! Rzeczywiście nowe "439" wyjechało już we wrześniu 2012, chyba zdecydowano się wprowadzić część zmian szybciej, zamiast czekać do marszrutyzacji. Podobnie było z kwartetem "132", "138" i "172/572".stefan pisze: 19 kwie 2023, 5:48169 upadło przed małą marszrutyzacją, 439 na stałe wróciło od roku akademickiego na trasie Mydlniki - Dywizjonu 303, od 17.11 na Skarżyńskiego. A trzeba jeszcze pamiętać że na wiosnę 12 jeździło i 169 i 439, ta druga jako poranne wzmocnienie 139 z PCz na Armii Krajowej, robił 7 kursów.
O jakie złoto! Dzięki, nawet w web.archive nie udało mi się tego znaleźć
Najlepsza do przypomnienia sobie była strona kmk.krakow.pl - ale niestety już nie działa.Ankin pisze: 21 lut 2025, 10:11 Drogie Panie i Panowie,
w ostatni weekend prowadziłem rozmowę z bliskim znajomym o historii dwóch linii tramwajowych: 3 i 5.
Niestety luki w pamięci mamy na tyle duże, że nasza wiedza odnośnie tras ww. linii na przestrzeni dekad znacząco się różni.
Możecie mi zatem powiedzieć od którego roku jeżdżą oraz w jakich relacjach jeździły linie 3 oraz 5 zanim zostały przyporządkowane na obecne trasy?
Dziękuję za pomoc
Na szczęście istnieje web archive https://web.archive.org/web/20161220232 ... m_0_9.html - mam nadzieję, że link zadziała poprawniekucyk pisze: 21 lut 2025, 10:20 Najlepsza do przypomnienia sobie była strona kmk.krakow.pl - ale niestety już nie działa.
Chyba KMK jednak wróci (powoli) do nowego życiakucyk pisze: 21 lut 2025, 10:20 Najlepsza do przypomnienia sobie była strona kmk.krakow.pl - ale niestety już nie działa.
Po wejściu na stronę rzeczywiście pojawia się nowy design oraz post Aktualności "Coś się tworzy, coś się dzieje" - co prawda prawie wszystkie zakładki są na razie nieaktywne (jedynie w Autobusach jest opis 3 pojazdów oraz zapowiedź kolejnych).Okazuje się, że post na Prima Aprilis wcale nie był żartem
Prace nad odświeżoną wersją strony trwają nieustannie od kilku dni, a dziś śmiało możemy oddać do Waszej dyspozycji "wersję alfa"
https://www.facebook.com/kmk.krakow/pos ... iPwf8BwJil
Zgadza się, "robim co możem" żeby przywrócić to do życia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość