Nie, bo żeby zapewnić tabor autobusowy na innych liniach, potrzebny byłby tabor o długości kilkudziesięciu metrów. Na takiej linii wystarczyłby 12-metrowy.Bayer2003 pisze: 16 sie 2020, 18:32 Może od razu zlikwidujmy wszystkie linie tramwajowe na rzecz autobusowych, bo taniej.
Pomysł stworzenia linii kursującej znikąd donikąd zabierającej cenne miejsce na I obwodnicy jest tak absurdalny, że naprawdę nie wiem, czy jest jakikolwiek sens jego kontynuowania. Szkoda marnować klawiaturę.
No przecież z Lubicz na Rakowicką byłby albo „124”/„424”, albo… tramwaj, tylko innej liniiGoMeZz391 pisze: 16 sie 2020, 20:29 Życzę Ci powodzenia z Lubicza w 8 min dojść na przystanek MPK pod kościołem na Rakowickiej. A tramwajem podjadę pod UEKa i jestem w stanie w 2 min przelecieć tunelem na przystanek.
P.S.
Wielokrotnie testowane takie przejście, a szczególnie w soboty jak robiłem kurs w parafii Św. Krzyża (rejony Teatru Słowackiego).

Ale taka zamiana spowoduje powstanie innej (równie kluczowej!) relacji Rakowice — Stradom.Bayer2003 pisze: 16 sie 2020, 18:32 Odnosząc się do Twoich ponowionych propozycji - zamiana tras "2" i "10" nie zapewnia kluczowej relacji Rakowicka-Bagatela, przez co raczej odpada, co było już chyba omawiane.