Te przerwy 2, 2,5h już mogli załatać, przynajmniej lepiej by to wyglądało i więcej ludzi by skorzystałomiloszkasperczyk pisze: 02 paź 2023, 17:10 7 października rusza 267 do Skały:
Treść wpisu Burmistrza:
FB_IMG_1696259372795.jpg
FB_IMG_1696259365075.jpg
Skała, Sułoszowa
-
- Ekspert
Re: Skała
-
- Specjalista
Tak ale na ten moment ważne że w ogóle udało się uruchomić tą linię do Skały. Mimo wszystko razi w oczy ta przerwa w dni powszednie i brak kursów wieczornych w weekend. Mam nadzieję że w miarę szybko rozkład zostanie uzupełniony o brakujące kursy.Scania_9640 pisze: 02 paź 2023, 17:15 Te przerwy 2, 2,5h już mogli załatać, przynajmniej lepiej by to wyglądało i więcej ludzi by skorzystało
Ustawa metropolitarna dla Krakowa szansą na poprawę transportu w aglomeracji.
-
- Pasażer
Super, że w końcu ruszyło. To połączenie przysłuży się całej Gminie Skała. Natomiast oprócz częstotliwości, martwi czas dojazdu. ~50 minut vs 30 ALD/Koczwarą (od Pachońskiego/Piaszczystej) do rynku, to nie jest specjalnie konkurencyjne połączenie. Mam nadzieję, że w kolejnym etapie Skała powalczy ponownie o agloekspress. Ale to pewnie dopiero po wyborach...
Może dużo lepszym pomysłem byłoby zamienić 267 z 207. 207 przez Mackiewicza i Marszowiec do Trojanowic, a 267 trochę wyprostować. 207 byłoby łatwiej skordynować z 287.mkm3 pisze: 02 paź 2023, 20:57 W kolejnym etapie starałbym się nie tylko o dodanie kursów w weekendowe wieczory, ale również o przekierowanie 267 przez Glogera i Sosabowskiego. Przelot byłby trochę szybszy.
-
- Specjalista
Może być duży opór mieszkańców centrum Trojanowic.Adrian14 pisze: 02 paź 2023, 20:59 Może dużo lepszym pomysłem byłoby zamienić 267 z 207. 207 przez Mackiewicza i Marszowiec do Trojanowic, a 267 trochę wyprostować. 207 byłoby łatwiej skordynować z 287.
-
- Specjalista
Nowa wersja projektu rozkładu 267.
- Załączniki
-
- FB_IMG_1696441156983.jpg (113.76 KiB) Przejrzano 1488 razy
-
- Specjalista
Treść posta Burmistrza związanego z korektą rozkładu jazdy:
Nowe rozkłady jazdy MPK!
Kochani,
w związku z Waszymi uwagami dotyczącymi braku kursów wieczornych w weekendy przedstawiam nowe rozkłady jazdy. Po uzgodnieniu z gminą Zielonki wypracowaliśmy dla Was nową propozycję - ostatnie połączenia będą około godziny 23 (z Krakowa i Skały). Mam nadzieję, że ta propozycja Was zadowoli
Mam też prośbę do części komentujących...
Proponując rozkłady jazdy możemy popełnić błąd, myśleć, że nasz pomysł jest dobry, nie znać Waszych oczekiwań czy też z innych, organizacyjnych powodów zaproponować rozwiązanie, które nie będzie idealne dla Was. Ale to nie powód, aby wyzywać nas od idiotów, debili, leniwych głupków i innych. Po to przez długie miesiące pracowaliśmy nad przedłużeniem linii, aby spełnić Wasze oczekiwania i rozwiązać problemy komunikacyjne.
Proszę nie bierzcie przykładu z grupy zadymiarzy, którzy co chwilę wszczynając kłótnie i awantury liczą, że coś tym wskórają. W zgodzie i porozumieniu możemy zrobić więcej - o to Was proszę. I o kulturę wypowiedzi.
Zmiana rozkładów jazdy jest przykładem tego, że chcę rozwiązywać Wasze problemy. Jeśli będą inne sprawy do rozwiązania to piszcie, a ja w miarę możliwości i moich sił będę się starał to robić.
Miłej i bezpiecznej podróży!
#GminaSkała #PrzyjaznaGminaSkała #ZmieniamyGminę
Zmiana na plus!
Różnica w kwestii pracy nie jest duża - kursy ze Skały o 11:14/11:24 i 13:54/13:49 zostały przesunięte na wieczór na 21:24 i 23:29, analogicznie w drugą stronę. Czyli po prostu druga brygada, zamiast zaczynać przed południem i kończyć wczesnym wieczorem, będzie zaczynać późnym popołudniem i kończyć po północy. Po prostu przesunęli ją o parę godzin.