SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
Re: SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
"22" kursują z kierunkiem "Elektromontaż przez ul. Kocmyrzowską".
Zabawa z dopiskami wychodzi póki co chyba z różnym skutkiem.
Przed chwilą widziany 21 z dwulinijkową tablicą kierunkową, gdzie widniało:
[1] OS.
[2] PIASTÓW PRZEZ PTASZYCKIEGO (przewijane)
Przed chwilą widziany 21 z dwulinijkową tablicą kierunkową, gdzie widniało:
[1] OS.
[2] PIASTÓW PRZEZ PTASZYCKIEGO (przewijane)
Ciekawostka z tablicy przy PKR na KG

oby więcej takich tablic dla autobusów oraz żeby w końcu ogarnęli ten system TTSS bo działa on jak chce.
-
- Ekspert
Przeprogramowali wyświetlacze w Solarisach IV generacji i teraz kierunki Krowodrza Górka P+R i Miejskie Centrum Opieki są wyświetlane w dwóch rzędach, a nie przewijane jak wcześniej, zmiana na duży +
-
- Pasażer
Widziałem dziś również 503 z kierunkiem „Górka Narodowa P+R” w dwóch wierszach, natomiast „Wieliczka Miasto” i „Niepołomice Dworzec” dalej się przewijają
Na 169 również jest Prądnik Biały Wschód w dwóch wierszach
Oby w końcu na stałe zniknęły przewijane kierunki. Moim zdaniem to dużo mniej czytelne niż dwa wiersze.
Chciałbym się zgodzić z tym, że to na plus tylko... W wielu przypadkach (jak chociażby Krowodrza Górka P+R) w drugim wierszu znajduje się samo "P+R", co z oddali wpływa negatywnie na czytelność. Lepiej byłoby już umieścić w drugim wierszu "Górka P+R", albo całkowicie się pozbyć tej końcówki "P+R", kto ma wiedzieć że przy pętli znajduje się parking, ten będzie wiedział. Jak dla mnie jest dobrze, ale mogłoby być jeszcze lepiejScania_9640 pisze: 01 paź 2024, 11:07 Przeprogramowali wyświetlacze w Solarisach IV generacji i teraz kierunki Krowodrza Górka P+R i Miejskie Centrum Opieki są wyświetlane w dwóch rzędach, a nie przewijane jak wcześniej, zmiana na duży +
Zupelnie się zgadzam, że te końcówki to bez sensu. Miejsca na wyświetlaczach bardzo mało, a jest ono marnowane w celach propagandowych.Quackked pisze: 01 paź 2024, 17:04 [...] całkowicie się pozbyć tej końcówki "P+R", kto ma wiedzieć że przy pętli znajduje się parking, ten będzie wiedział.
Natomiast i tak najgorzej to chyba jest w Lajkonikach na 18. Mamy dwa wiersze, z czego drugi się przewija xD "Górka" w pierwszym, "Narodowa P+R" się przewija w drugim. Gdyby nie 'P+R', to by się przewijać nie musiało.
A może w końcu „Krowodrza Górka P+R” będzie nie przewijana, nie dwuwierszowa, tylko w jednym wierszu tylko z nieco mniejszą czcionką, jak w Mobilisie? 

- pasazer_mobilisu
- Ekspert
Ktoś już był sprawdzić jak się spisał Robert Makłowicz? Dla mnie bomba, zwłaszcza w zapowiedziach na zewnątrz.
Wyświetlacze duże i czytelne, nie mogę tylko znieść przewijanych kierunków na bocznych i z tyłu.
Wyświetlacze duże i czytelne, nie mogę tylko znieść przewijanych kierunków na bocznych i z tyłu.
Nie karmić troli 

-
- Znawca
Najlepsze jest to, że wpisując w sterowniku wiele z tych "wrażliwych" kierunków poprzez cel własny można uzyskać napis w jednej linii bez przewijania tylko tak jak mówisz delikatnie mniejszy. Niestety trapez trapezowi nierówny i w części pojazdów funkcja "cel własny" jest zablokowana.tomta1 pisze: 02 paź 2024, 5:51 A może w końcu „Krowodrza Górka P+R” będzie nie przewijana, nie dwuwierszowa, tylko w jednym wierszu tylko z nieco mniejszą czcionką, jak w Mobilisie?![]()
Pozytywne zaskoczenie. Spodziewałem się przekombinowanych, dziwnie intonowanych zapowiedzi, a tu bardzo w porządku, wyraźnie. Jedynie komunikat o kontroli biletów brzmiał dla mnie nieco śmieszniepasazer_mobilisu pisze: 02 paź 2024, 10:17 Ktoś już był sprawdzić jak się spisał Robert Makłowicz? Dla mnie bomba, zwłaszcza w zapowiedziach na zewnątrz.

-
- Pasażer
Zgadzam się. Nowe zapowiedzi brzmią bardzo dobrze, nareszcie "Politechnika" jest przeczytana porządniepasazer_mobilisu pisze: 02 paź 2024, 10:17 Ktoś już był sprawdzić jak się spisał Robert Makłowicz? Dla mnie bomba, zwłaszcza w zapowiedziach na zewnątrz.

Ciekawostka - wg zapowiedzi (w MANie na 501) na Os. Na Lotnisku można przesiąść się na pociągi aglomeracyjne oraz linie tramwajowe